Bog kot zabloda

Bog kot zabloda - Richard Dawkins | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Richard Dawkins
DIMENZIJA
8,72 MB
IME DATOTEKE
Bog kot zabloda.pdf
ISBN
8548897558199

OPIS

Deset let po prvem izidu zdaj knjiga ponovno prihaja med slovenske bralce, v prenovljeni in oblikovno osveženi izdaji. Bog kot zabloda je temeljito argumentirana razprava o mestu in veljavi religij v človeški družbi, tako v preteklih dobah kakor tudi v našem času. Čeprav je argumentacija v precejšnjem delu usmerjena v izpodbijanje kreacionističnih zablod, značilnih za ameriško okolje, je kot metoda zanimiva tudi za evropske in slovenske bralce. Avtor do korenin pretrese pojme religij, dobrote, morale, zla, duha in še mnoge druge ter jih presvetli z biologistično lučjo, kar daje precej natančen rentgenski posnetek teh pojmov, dobljen skozi optiko modernega naravoslovja.Tudi tistim, ki so knjigo Bog kot zabloda že brali, utegne ponovna potopitev v to mojstrovino duhovno-znanstvene misli pripraviti prvovrstno presenečenje!Richard Dawkins, britanski evolucijski biolog, 1941Richard Dawkins je prvič mednarodno zaslovel leta 1976 z uspešnico Sebični gen, temu pa so sledile še druge; skupno je doslej objavil 13 knjig. Dawkins je avtor številnih televizijskih dokumentarcev, predavatelj in udeleženec neštetih javnih nastopov ter razprav. Je ateist, humanist in skeptik, razlagalec znanosti in religije, eden najbolj znanih, najodmevnejših in najvplivnejših britanskih intelektualcev.Dawkins je bil prvi predstojnik Katedre za javno razumevanje znanosti, ki je bila na Univerzi v Oxfordu prav zanj ustanovljena pod pokroviteljstvom ameriškega mecena Charlesa Simonyija. Je član Kraljeve družbe in Kraljeve družbe za literaturo ter prejemnik številnih nagrad. Tudi po upokojitvi ostaja dejaven na svojih področjih in še naprej navzoč v družbeno relevantnih razpravah.

ISBN 9789612411534; prevajalec Maja Novak The God Delusion is a 2006 book by English biologist Richard Dawkins, a professorial fellow at New College, Oxford and, at the time of publication, the Charles Simonyi Chair for the Public Understanding of Science at the University of Oxford.. In The God Delusion, Dawkins contends that a supernatural creator, God, almost certainly does not exist, and that belief in a personal god qualifies as ... Nova uspešnica avtorja knjig Bog kot zabloda in Sebični gen Richard Dawkins, avtor uspešnic Sebični gen in Bog kot zabloda, velja za enega največjih umov sodobnega časa in človeka, ki zna znanost približati in prikupiti najširšemu krogu ljudi.

Ta fundamentalizem je značilen za številne vere oziroma verske sekte, glavna tarča ... bog kot zabloda richard dawkins korenine morale zakaj smo dobri? nujno potrebna vrzel? "sveto" pismo in spremenljivi moralni duh Časa kaj je narobe z vero? zakaj biti tako napadalen? otroŠtvo, zlorabe in pobeg iz vere sveto pismo ljubite svojega bliŽnjega 1. stara zaveza 2.

POVEZANE KNJIGE