Slovenski pravični med narodi

Slovenski pravični med narodi Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
5,7 MB
IME DATOTEKE
Slovenski pravični med narodi.pdf
ISBN
5081914103701

OPIS

Založba ZRC, ZRC SAZU. Knjiga Slovenski pravični med narodi ni obsežna, obsega manj kot 170 strani, tudi po svoji velikosti ne sodi med velike knjige, toda s svojimi zgodbami pripoveduje o neizmernem človeškem pogumu, o velikih srcih, ki so se v najtežjih trenutkih druge svetovne vojne odločili za težjo pot brez izgovorov, za pogumno, pravo in človekoljubno dejanje. Naziv pravični podeljuje muzej Jad Vašem ... Slovenski pravičniki med narodi.

svetovno vojno nesebično pomagali Judom, pri tem tvegali svoje življenje in življenje svojcev in se zato vpisali na seznam pravičnih med narodi Slovenski Judje: zgodovina in holokavst IV; Večer s skupino Kontra-Kvartet; Mariborska sinagoga; Slovenski pravični med narodi; Porajmos - zamolčani genocid nad Romi; Slovenski kulturni praznik; Tvegali so življenje: Poljaki, ki so reševali Jude v času holokavsta; Vsako leto eno ime: France Punčuh; Šoa - spominjajmo se 2016; 2015 ... Pred kratkim je na njeno pobudo in z njenim avtorstvom izšla knjiga Slovenski pravični med narodi. Podprite Delo.

POVEZANE KNJIGE