Brcanje lune

Brcanje lune - Roy Berocay | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Roy Berocay
DIMENZIJA
8,19 MB
IME DATOTEKE
Brcanje lune.pdf
ISBN
4958676574918

OPIS

V romanu Brcanje lune je glavna junakinja devetletna Sara, ki si bolj kot karkoli želi postati – nogometašica.Da bi se ji velika želja uresničila, mora, kljub podpori prijateljev, Gabra in Danija, premagati številne ovire doma in med vrstniki. Bo Sara klonila, kot je nekoč njena mama, ki si je kot otrok želela postati balerina?V romanu se na privlačen način prepletajo številne niti: nogo met, za ljubljenost, astronomija, sodoben način življenja, nasilje, razvajenost, sile narave (suša, nevihta, prihod pomladi), zgodovina (Kolum bovo odkritje Amerike) in cela gora domišljije.Zgodba nam predstavi še povsem neznan svet urugvajskih otrok, ki je v marsičem podoben našemu, pa tudi zelo drugačen, mogoče zato, ker je življenje na tem koncu sveta bolj umirjeno, bliže naravnemu ritmu in sreči, ki jo prinašajo vsakdanje stvari.O avtorju romana Brcanje lune:Roman je dobitnik ugledne urugvajske nagrade za literaturo El premio Bartolomé Hidalgo.Roy Berocay (1955, Montevideo) je večkrat nagrajeni urugvaj ski pisa telj. Kar štirikrat je prejel ugledno nagrado El premio Bartolomé Hidalgo. Njegove knjige izhajajo v Argentini, Braziliji, Mehiki, Kolumbiji, Boliviji, Peruju in Venezueli, zdaj prvič tudi v Sloveniji.

Izvor. Narodna in univerzitetna knjižnica (Obvezni izvod spletne publikacije) V romanu Brcanje lune je glavna junakinja devetletna Sara, ki si bolj kot karkoli želi postati - nogometašica.

Gombač: ŽIVA IN SKRIVNOST MUMIJE Mateja Gomboc: TINKA2 Kristiana Gregory: RONTEJIN KNJIŽNI KLU Branko Hofman: RINGO STAR Tatjana Kokalj: ZMEDA NA VLAKU Roy Berocay: BRCANJE LUNE Roald Dahl: DANNY, PRVAK SVETA Kate DiCamillo: ČUDEŽNO POTOVANJE EDWARDA TULANA Siobhan Dowd: UGANKA LONDONSKEGA OČESA Neil Gaiman: KAJ PA MLEKO? Mateja Gomboc: TINKA2 Kristiana Gregory: BRONTEJIN KNJIŽNI KLUB Branko Hofman: RINGO STAR Tatjana Kokalj: ZMEDA NA VLAKU ... brcanje lune - mladinski roman z junakinjo, ki si Želi postati nogometaŠica V romanu Brcanje lune je glavna junakinja devetletna Sara, ki si bolj kot karkoli želi postati nogometašica. Da bi se ji velika želja uresničila, mora premagati številne ovire doma in med vrstniki. IZPOSOJA E-KNJIG V KNJIŽNICI.

POVEZANE KNJIGE