Poslušaj me, tebi pojem

Poslušaj me, tebi pojem - Katarina Nadrag | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Katarina Nadrag
DIMENZIJA
5,57 MB
IME DATOTEKE
Poslušaj me, tebi pojem.pdf
ISBN
4780286155812

OPIS

Roman Katarine Nadrag je poln življenja. Po eni strani nas sooča s krutim, nasilnim, odvisnim, vzvišenim po drugi pa harmoničnim, naklonjenim, intimnim, ljubečim. Glavna silnica je usmerjena v osebnostno rast protagonistke Polone.Vseskozi se med vrsticami odpirajo pereča družbena vprašanja. Avtoričini odgovori so jasni. Razbiramo jih posredno iz razpletov dogodkov, občasno tudi neposredno iz samozavednega, emancipiranega vedenja. Katarina Nadrag pripoveduje živo, povsem blizu življenju, ko bridko zaboli ali ko se čustva naklonjenosti in bližine raznežijo v brezčasje.Roman Poslušaj me, tebi pojem je veličastno preseganje obremenjujočih vzorcev bivanja, je odločna izpoved o uveljavljanju v družbi, globokem zaupanju v rast osebnosti in presenetljivo odkriti moči, ki se pojavi, ko smo sposobni prisluhniti otroku, je ljubeče padanje v objeme.

uri predstavitev knjige z naslovom Poslušaj me, tebi pojem (Založba Fran) in pogovor z avtorico Katerino Nadrag. Roman Katarine Nadrag je poln življenja. Poslušaj me, tebi pojem Knjiga opisuje življenje odrasle ženske Polone, ki je v otroštvu doživela preveč ponižanj, selitev in krivic.

Na začetku je ne mara, jo odriva (tudi dobesedno). Nedavno pa je pri majhni, a perspektivni slovenski celovški založbi Fran izšel še njen prvi roman Poslušaj me, tebi pojem. V Kranju leta 1972 rojena pisateljica se v knjigi, ki je razdeljena na štiri dele, loteva teme, o kateri v javnosti neradi govorijo in je velikokrat tabuizirana. „Roman Poslušaj me, tebi pojem je veličastno preseganje obremenjujočih vzorcev bivanja, je odločna izpoved o uveljavljanju v družbi, globokem zaupanju v rast osebnosti in presenetljivo ... "Roman Poslušaj me, tebi pojem je veličastno preseganje obremenjujočih vzorcev bivanja, je odločna izpoved o uveljavljanju v družbi, globokem zaupanju v rast osebnosti in presenetljivo odkriti moči, ki se pojavi, ko smo sposobni prisluhniti otroku, je ljubeče padanje v objeme" zapiše knjigi na pot založnik Franc Merkač. Tine Hribar: Nesmrtnost in neumrljivost, 1.

POVEZANE KNJIGE