Pariz – Brest

Pariz – Brest - Tanguy Viel | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tanguy Viel
DIMENZIJA
3,47 MB
IME DATOTEKE
Pariz – Brest.pdf
ISBN
2769456597282

OPIS

Bizarna zgodba o potovanju med provinco in prestolnico in nazaj se kar naprej ukvarja – ob tem, da v prvi osebi slikovito popisuje avtorjevo družino – tudi sama s seboj in se, polna slogovnih ekstravaganc in odmikov v dolga podredja, marsikdaj lovi za rep. Kako tudi ne: Pariz– Brest– Pariz je (bila) znamenita kolesarska dirka z začetka prejšnjega stoletja, takopa je ime tudi kolačku, ki naj bi imel obliko kolesa …Tanguy Viel (1973, Brest) je pri pariški založbi Les Éditions de Minuit, kamor avtor gledena svoj način pisanja tudi sodi, izdal vrsto romanov. Pariz– Brest (2009) je obveljal za njegovonajboljše delo.

History. The round pastry, in the form of a wheel, was created in 1910 by Louis Durand, pâtissier of Maisons-Laffitte, at the request of Pierre Giffard, to commemorate the Paris-Brest-Paris bicycle race he had initiated in 1891.

Še točno tri tedne nas loči do najslavnejšega breveta, ki poteka v Franciji konec avgusta. Kolesarska prireditev z najdaljšo tradicijo (poteka že od leta 1891) privablja v Pariz množice s celega sveta, s to 1.200km dolgo pustolovščino se bo po besedah ... Francoske sladice iz paljenega testa s kremo.

POVEZANE KNJIGE