Moč čudenja

Moč čudenja - Richard Dawkins | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Richard Dawkins
DIMENZIJA
12,48 MB
IME DATOTEKE
Moč čudenja.pdf
ISBN
7249812880251

OPIS

Znameniti britanski znanstvenik Richard Dawkins v prvi knjigi avtobiografije z naslovom Moč čudenja opisuje svoje otroštvo v Vzhodni Afriki, odraščanje v Angliji in celotno pot svojega izobraževanja, od prvih korakov v svet znanja še v afriških kolonialnih šolah do prvih predavateljskih nastopov tudi na ameriških univerzah oziroma do izida svoje prve uspešnice Sebični gen. Kakor od učenjaka njegovega formata tudi pričakujemo, pri tem ne gre le za nizanje spominov na svojo mladost; seveda, že ti so nadvse zanimivi in bodo za marsikaterega (slovenskega) bralca morda tudi osupljivi, saj jih avtor zajema iz časov (sredina prejšnjega stoletja) in krajev (Afrika), ki so od naše sočasne izkušnje oddaljeni, kolikor je to le mogoče. Ne, Dawkins gre še korak dlje: celo svoje spomine na otroška leta in doživljaje zna smiselno in prikupno povezati z določenimi znanstvenimi dejstvi ali spoznanji – ter tudi s tem pokaže, da znanost nikakor ni nedosegljiv bavbav sivih gospodov v laboratorijskih haljah, ampak nekaj, kar vedno in neposredno izhaja iz življenja. Richard Dawkins (britanski evolucijski biolog, 1941) se je rodil v Nairobiju in prvih nekaj let preživel v Keniji. Pozneje je v Oxfordu pri nizozemskem nobelovcu Nikolaasu Tinbergnu študiral biologijo. Strokovno javnost je osvojil že s Sebičnim genom (1976), temu pa so sledile še druge odmevne strokovne knjige. V njih se posveča predvsem vprašanjem evolucije in genetike, kot pravi interdisciplinarni znanstvenik pa rad pogleduje tudi na druga področja; v zadnjih desetletjih denimo s knjigami, v katerih popularizira znanost, racionalizem in ateizem.

Črne kroglice, ki jih največkrat uporabljamo v mleti različici, nas bodo varovale pred virusi in bakterijami, prav tako bomo s poprom na naraven način oskrbeli svojo kožo. Čudežna moč zdravilnih gob Ker so gobe antioksidanti in vsebujejo veliko polisaharidov, ki krepijo imunski sistem, jih zadnja leta čedalje pogosteje uporabljajo celo pri zdravljenju rakavih obolenj. Richard Dawkins: Moč čudenja & Kratka luč v temi Sobotno branje Angleški biolog Richard Dawkins je poznan predvsem kot avtor vrste knjig, ki znanstvena spoznanja odpirajo širši javnosti. Moč. Rhonda Byrne .

Knjigi Moč čudenja in Kratka luč v temi, ki bosta v prevodu Katje Zakrajšek izšli pri založbi Modrijan,... V slovenskem prevodu imamo še vrsto drugih naslovov tega priljubljenega avtorja, zdaj pa smo dobili tudi njegovi najbolj sveži knjigi: avtobiografiji Moč čudenja: kako nastane znanstvenik in Kratka luč v temi: Moje življenje z znanostjo. Modrost in moč astrologije je na voljo v trgovini po ceni, ki je navedena poleg posameznega trgovca v zavihku "Trgovine". Garancijske pogoje za Modrost in moč astrologije preveri v trgovini, kjer ga nameravaš kupiti.

POVEZANE KNJIGE