Postmoderna etika

Postmoderna etika - Zygmunt Bauman | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zygmunt Bauman
DIMENZIJA
12,61 MB
IME DATOTEKE
Postmoderna etika.pdf
ISBN
2553026820331

OPIS

Resnični predmet te študije je postmoderna perspektiva sama. Glavna teza knjige je, da so kot posledica moderne dobe in njene samokritične, pogosto samoobtožujoče in na več načinov samouničujoče stopnje (proces, ki ga koncept »postmoderne« želi zaobjeti in izraziti) mnoge poti, ki so jih ubrale etične teorije (a ne tudi moralne skrbi modernih časov), začele spominjati na slepe ulice; a hkrati so se odprle možnosti radikalno novega razumevanja fenomena moralnosti.

Etika, na drugi strani, odpira spraševanje o temeljnih usmeritvah, brez katerih je moralnost izgubljena, brez kompasa, brez etičnega koda. Toda kot ugotavlja Bauman, so mnoge etične teorije v postmoderni prišle do svojega konca, do pretirane samokritičnosti in samouničenja, zaradi česar vse bolj ... V pretres bomo vzeli delo Postmoderna etika slovitega sociologa Zygmunta Baumana.Da, tistega istega Baumana, ki je preminil v začetku prejšnjega tedna, in tistega istega Baumana, ki predstavlja obvezno čtivo pri študiju sociologije, in tistega istega Baumana, ki je govoril o fluidni osebnosti, fluidni družbi in je nasploh utekočinil naš dejansko težko ulovljivi, kakopak postmoderni čas. Postmoderna Etika is on Facebook.

Poslušaj (15:25) Naroči se na podkast. Postmoderna etika.

POVEZANE KNJIGE