Matilda

Matilda - Roald Dahl | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Roald Dahl
DIMENZIJA
7,37 MB
IME DATOTEKE
Matilda.pdf
ISBN
2458639853377

OPIS

Ena največjih Dahlovih uspešnic! V Matildi so združene vse lastnosti, ki si jih želijo imeti vsi otroci: pamet, nadnaravna moč in ... čudežna otroška nagajivost!Matilda je rahločutna in bistroumna deklica, izjemno rada in hitro se uči. Njeno nadarjenost opazi mlada in ljubezniva učiteljica Medica, njeni starši pa ne. Še več, ne cenijo je. Matildo silijo, da gleda televizijo, in jo odganjajo od ljubih knjig, oštevajo jo, da je neumna in zabita. Matilda ima vsega dovolj in se sklene maščevati staršem in grozni ravnateljici Volovškarici.Roald Dahl je bil vohun, odličen pilot bojnega letala, zgodovinar, ki se je spoznal na čokolado, in izumitelj medicinskih pripomočkov. Je tudi avtor knjig Čarli in tovarna čokolade, Matilda, VDV in mnogih drugih izvrstnih zgodb. Ostaja najboljši otroški pisatelj na svetu.

Tako njen oče nekega dne ne more več sneti klobuka z glave, v strogo ravnateljico se sam od sebe prevrne kozarec z vodo, kreda pa kar sama piše po tabli ... Matilda je nenavadno dekle s posebnimi sposobnostmi. Prepusti se domišljiji in napiši vsaj tri nenavadne, izredne sposobnosti, ki bi si jih želel imeti.

Kiami has starred in numerous TV shows such as "Moesha" & "Steve Harvey" and has been in countless plays. CNN's Christiane Amanpour talks to "Matilda" actress Mara Wilson about the exploitation of child stars in Hollywood. Matilda Webb Matilda je osrednji literarni lik v istoimenski knjigi, ki jo je napisal Roald Dahl leta 1988.. O knjigi.

POVEZANE KNJIGE