Beneški violinist

Beneški violinist - Alyssa Palombo | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alyssa Palombo
DIMENZIJA
10,16 MB
IME DATOTEKE
Beneški violinist.pdf
ISBN
2153952692488

OPIS

Tako kot večina Benečanov 18. stoletja tudi Adriana d\\'Amato obožuje glasbo – le da je njej oče, bogat beneški trgovec, prepovedal, da bi še kdaj vzela v roke kakšno glasbilo. A Adriana želi izživeti svoje sanje, zato začne pod okriljem noči skrivoma odhajati iz družinske palače, da bi se učila igranja na violino pri virtuoznem violinistu in skladatelju Antoniu Vivaldiju. Učitelj in nadarjena učenka se ob zvokih čarobne baročne glasbe zapleteta v strastno ljubezensko afero.Adrianin oče hoče hčerko poročiti z bogatim in pomembnim predstavnikom beneškega plemstva, toda mladenka vidi samo Vivaldija. A ta je zaprisegel Bogu, zato je njuno razmerje v očeh Cerkve in družbe prepovedano. Oba se zavedata, da se bo njuna ljubezenska avantura po Adrianini poroki končala, a nihče ne pričakuje dogodkov, ki Vivaldija prisilijo, da mora izbrati med dvema svojima velikima ljubeznima: žensko in glasbo.

Tako kot večina Benečanov 18. stoletja tudi Adriana d'Amato obožuje glasbo - le da je njej oče, bogat beneški trgovec, prepovedal, da bi še kdaj vzela v roke kakšno glasbilo.

She's a huge champion of modern works rather than just the old favourites and, as such, is vital to the instrument's growth. Ginette Neveu (1919 - 1949) Naskrivaj poišče mojstra Vivaldija, rdečelasega duhovnika, in postane njegova učenka.

POVEZANE KNJIGE