Sonca za cel dan

Sonca za cel dan - Samo Kreutz | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Samo Kreutz
DIMENZIJA
5,47 MB
IME DATOTEKE
Sonca za cel dan.pdf
ISBN
1142257595466

OPIS

Tokratno zbirko haikujev Samo Kreutz v celoti posveti naravi, od odkrivanja lesketov in nežnosti giba do skoraj nekakšnega plesa. Namesto, da človekovi usodi ali eksistenci iščemo vedno znova paralele v naravnem svetu, avtor celotno našo naravnanost prenese v naravo, jo pregnete, da jo kot takšno lahko absorbiramo ter pijemo v vsem človeškem čutenju.Popolna pretopljenost v bivanjskost je tako že skoraj meditativna in jaz kot subjekt izgine v vseobsegajoč odmev in odsev naravne danosti, ki za svojo vrtljivost in obstajanje ne potrebuje našega so-vplivanja. Prav gotovo ni zanemarljivo niti to, da avtor sklope haikujev poimenuje z barvami kot občutenje razpoloženja, ki se še dodatno reflektira v ciklih, saj kakor ima sleherna barva različne tone in nianse, tako lahko tudi zbrani haikuji izzvenijo v mnogovrstne razmisleke o nas samih.

Povečajte torej vsak dan zrenje v sonce za pet do deset sekund in ko vaše oči sprejemajo svetlobo si predstavljajte, da se ta svetloba razprostira po celem vašem telesu. Sonce. Navsezgodaj prebudi z jutranjo roso osvežene vinograde, jih nato skozi dan polni s svojimi žarki in zvečer z zahoda nežno poboža, kot bi želelo povedati, da je čas za počitek. Razmišljala sem, da bi moral imeti ta članek ta naslov: "Najboljši pudri za pod masko", a že sama beseda "maska" v meni povzroča neke vrste jezo in razočaranje, zato o tem ne bom.

rojstni dan, veliko sreče in ljubezni ti dam. Za rojstni dan te rada razveselim, in kup poljubčkov ti podarim.

POVEZANE KNJIGE