Oster štart

Oster štart - Mića Vujičić | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Mića Vujičić
Oster štart.pdf

Oster štart, s pomenljivim podnaslovom Sodnikov dodatek, o družinski zgodovini, odnosih med družinskimi člani in srbski družbeni klimi v medvojnih devetdesetih spregovori na šarmanten in sproščen način. Osrednji protagonisti tega literarnega dela so simpatično čudaški člani banatske družine – oče je pretepeni nogometni sodnik nižjeligaških tekmovanj, ki honorarno služi z inštrukcijami matematike, mama je zobozdravnica, ki se politično aktivira z ustanovitvijo lokalne radijske postaje, pomemben družinski in romaneskni člen pa je tudi stric, za katerim se je na vojni fronti izgubila vsaka sled.Mića Vujičić (1979) je predstavnik tako imenovanega »kikindskega literarnega čudeža«. Oster štart je njegov prvi roman.

Add to EndNote (RIS format) Contibutor(s) Vujičić, Mića (author) Vovk, Urban (translator) Source. knjige.

Skočite, prekleto, skočite! in delo o slovenskem krvniku Odilu Globočniku. Pri Cankarjevi založbi so predstavili roman srbskega pisatelja Miće Vujičića Oster štart, zgodbe slovaške pisateljice Uršul'e Kovalyk Drag šov, Knjigo o Uni bosanskega avtorja Faruka Šehića, delo Janisa Varufakisa Ta svet je lahko boljši, knjigo Edwarda F. Logana, ml.