Mussolini

Mussolini - Richard J. B. Bosworth | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Richard J. B. Bosworth
DIMENZIJA
7,65 MB
IME DATOTEKE
Mussolini.pdf
ISBN
7327858888393

OPIS

Knjiga izčrpno izriše Mussolinija kot lažnega intelektualca in impulzivnega hujskača, ki se vztrajno vzpenja, ustvarja o sebi mit, brutalno vlada in klavrno konča. Bralcu odpre izjemen vpogled v ozadje njegovega intimnega in političnega življenja: predstavlja vzvode fašistične ideologije, ki je pognala v smrt milijon ljudi.Prikazuje politika, ki je sejal vihar nasilja in sanjal, da bo pobil štiri milijone manjvrednih slovanskih Italijanov. Spremno besedo, ki obravnava položaj Slovencev v Italiji, je napisal dr. Jože Pirjevec.

Sprva se je ukvarjala z modeliranjem in manekenstvom (tudi za Playboy) in igranjem na televiziji in v filmih. With Susan Sarandon, Anthony Hopkins, Bob Hoskins, Annie Girardot. A compelling drama and documentary chronicling the life and death of Il Duce (Bob Hoskins), from his days as a terrorist, to his alliance with Hitler, to the betrayal of his son-in-law, and untimely demise. Benito Amilcare Andrea Mussolini was born on 29 July 1883 in Predappio in northern central Italy.

When German defenses in Italy collapsed in 1945, he was captured and executed by Italian partisans. Mussolini and his executioner Benito Mussolini (1883-1945) Walter Audisio, the Italian partisan believed to have shot him. The death of Benito Mussolini, the deposed Italian fascist dictator, occurred on 28 April 1945, in the final days of World War II in Europe, when he was summarily executed by an Italian partisan in the small village of Giulino di Mezzegra in northern Italy.

POVEZANE KNJIGE