Will in svet

Will in svet - Stephen Greenblatt | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Stephen Greenblatt
DIMENZIJA
12,21 MB
IME DATOTEKE
Will in svet.pdf
ISBN
7559392391218

OPIS

Ena od najvidnejših značilnosti Shakespearove umetnosti je stik z resničnostjo. Tako kot pri številnih drugih avtorjih, katerih glas je že davno utihnil in katerih telo se je zdrobilo v prah, nam ostajajo samo še besede na papirju, a še preden nadarjen igralec Shakespearove besede oživi, te besede že vsebujejo živo prisotnost dejanske, življenjske izkušnje. Pesnik, ki je opazil, da preganjan trepetajoč zajec "ves rosen bega", ali ki je svoj omadeževani ugled primerjal z "dlanjo barvarja", dramatik, ki je zapisal, da mož reče ženi, da je mošnja v "predalu, pregrnjenem s turško vezenino", ali čigar princ se spomni, da ima njegov revni družabnik v lasti samo dva para svilenih nogavic, od tega enega v marelični barvi - ta umetnik je bil nenavadno odprt do sveta in je odkril način, kako dovoliti temu svetu v svoje delo. Da bi razumeli, kdo je bil Shakespeare, je pomembno, da gremo po jezikovnih sledeh, ki jih je pustil za sabo, nazaj v življenje, ki ga je živel, in v svet, do katerega je bil tako odprt. In da bi razumeli, kako je Shakespeare uporabljal svojo domišljijo, da je življenje preoblikoval v umetnost, moramo uporabiti lastno domišljijo.

Zanj so Nordijski svet je uradno telo za formalno medparlamentarno nordijsko sodelovanje med nordijskimi državami. Ustanovljen je bila leta 1952 in ima 87 predstavnikov iz Danske, Finske, Islandije, Norveške in Švedske ter iz avtonomnih območij Ferskih otokov, Grenlandije in Alandskih otokov.Predstavniki so člani parlamenta v svojih državah ali območjih, ti parlamenti pa jih tudi izvolijo. Smrt letu 2020.

Svetlane Slapšak V letu, ko po vsem svetu obeležujemo 400. obletnico smrti največjega dramatika vseh časov, je v slovenščini izšla knjiga Stephna Greenblatta, Will in svet (Koda, 2016). Will in svet Avtor: Stephen Greenblatt Ena od najvidnejših značilnosti Shakespearove umetnosti je stik z resničnostjo. prodam odlično ohranjeno knjigo Will in svet - Stephen Greenblatt - Kako je Shakespeare postal Shakespeare.

POVEZANE KNJIGE