Včeraj, danes, jutri

Včeraj, danes, jutri - Sophia Loren | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

Sophia Loren
Včeraj, danes, jutri.pdf

Avtobiografija najpriljubljenejše italijanske filmske zvezde.Ženeva, pred nekaj leti. Dva dni pred božičem Sophia krasi božično drevo in kuha večerjo. Vse je pripravljeno za predbožično družinsko srečanje. Medtem ko se v pričakovanju veselega dogodka preoblači, naleti na šatuljo, v kateri so shranjeni njeni številni spomini, zapiski, pisma in fotografije. Ti, zdaj zbrani in na novo napisani z njeno roko, stran za stranjo, v petnajstih poglavjih vodijo bralca skozi igralkino izjemno razgibano življenje, skozi številne padce in vzpone, skozi trenutke uspeha, zmagoslavja, sreče, a tudi žalosti in ponižanja – od skeča, ki ga je pripravila kot še zelo mlado dekle o Carlu Pontiju (Ponti je bil njen življenjski sopotnik kar 56 let), do portreta, ki so ji ga poklonili vnuki; ali od njenih spominov na Caryja Granta, Georgia Armanija, Charlieja Chaplina, Vittoria De Sica in številna druga zveneča imena svetovne kinematografije – pa seveda do Neaplja, kot sama vedno poudarja, »njenega« mesta.Knjiga skozi pripoved odstira njeno izjemno življenjsko pot, pot ženske, ki je trdno zaznamovala čas in obdobje, v katerem je aktivno delovala in v katerem danes živi, in ki je edina italijanska filmska zvezda, ki jo ima rad cel svet. Vsekakor izjemno pričevanje o nadvse cenjeni in spoštovani ženski, ki je bila s svojo neprekosljivo lepoto vedno blizu ljudskim srcem.

Ključna gradbena posega v preteklosti - izgradnja Gruberjevega prekopa v 18. stoletju in poglobitev Ljubljanice skozi mesto - sta vzpostavila pogoje za razvoj Ljubljane v zadnjih 100 ... Včeraj, danes za skupni lepši jutri 04.12.

1/2013 Zbornik uredila: mag. Marjeta Tratnik Volasko Urednica publikacij: mag.