Moli in delaj

Moli in delaj - Anselm Grün, Fidelis Ruppert | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anselm Grün, Fidelis Ruppert
DIMENZIJA
3,10 MB
IME DATOTEKE
Moli in delaj.pdf
ISBN
3152135379783

OPIS

Krščansko življenjsko praviloKaj ima v sodobnih delovnih razmerah povedati staro besedilo, kakršno je Benediktovo Pravilo? Pred 1500 leti so bile delovne razmere drugačne. Takrat je bilo pomembno predvsem, da si je človek pridobil lastna sredstva za preživljanje. Za avtorja pa je Pravilo še vedno standard za lastno delo in poskus, da bi delo opravil iz nekega drugega izvira. Če nekdo dela iz izvira Svetega Duha, opravlja delo z veseljem in ne postane tako hitro izčrpan. Okoli njega nekaj raste in uspeva.

Marija v Puščavi Leto XX - št. 1310 07.03.2021 tel.: 02 675 16 31/ 031-517-185 Moli in delaj Naši predniki so svoje življenjske izkušnje povzeli v pregovor: »Delaj, kakor da bi večno živel, moli, kakor da bi jutri umrl.« Ta ljudska modrost je bila očitno poznana po vsem krščanskem svetu, saj nekakšno odzvanjanje te modrosti zasledimo v enem najpomembnejših dokumentov zgodnjega srednjega veka, to je v Pravilu ... Moli in delaj.

Benedikt v geslu Moli in delaj.Jezus ne daje vtisa izčrpanega in naveličanega delavca, pa čeprav bi lahko rekli, da dela noč in dan.Evangelist Marko v tretjem poglavju zapiše: »Spet se je zbrala množica, tako da še jesti niso utegnili… Jezus je razumel počitek kot sredstvo za delo.Delo pa je bilo zanj, po dvajsetih letih ... Ključno spoznanje je, da se načelo »Moli in delaj« ne samo obnese sredi izzivov, ki jih prinaša sodobnost, temveč da fizično, praktično delo dopolnjuje duhovno aktivnost, jo poglablja in na svoj način tudi osmišlja. Toda delo naj ne bo beg, temveč izkušnja, ki sledi zadovoljevanju temeljnih potreb, med katerimi je tudi veselje do ... Moli in delaj s cistercijani je program, ki ga, v manjših različicah, izvajajo skoraj vsi cistercijanski samostani.

POVEZANE KNJIGE