Modra lisica in Fant, ki ga ni bilo

Modra lisica in Fant, ki ga ni bilo - Sjón | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sjón
DIMENZIJA
11,87 MB
IME DATOTEKE
Modra lisica in Fant, ki ga ni bilo.pdf
ISBN
8718296081740

OPIS

Modra lisica je rahločuten in romantičen tableau o divjem, ki tli v naravi in človeku. Novela je prejela Nordic Council Literature prize in je prevedena v 31 jezikov. Fant, ki ga ni bilo, pa je zgodba o Islandiji v času globoke preobrazbe, zgodba o izrinjencu v času, ko se življenje in smrt, resničnost in domišljija, skrivnosti in razodetja borijo za prevlado. Roman je prejel nagrade Icelandic Literary Prize, DV Cultural Prize for Literature, Icelandic Booksellers\' prize in je preveden v 15 jezikov.

Evropa je free country zato lahko kamot odideš (nazaj). Ne govorimo več o nekaj sto ljudeh.

Zanimiv je predvsem izbor dveh del, med katerima je v nastanku minilo deset let. Najprej je tu Modra lisica (2003) in nato Fant, ki ga ni bilo (2013). Pred kratkim sta pri Cankarjevi založbi v eni knjigi izšla dva - mi jima bomo zaradi obsega in širokega dogajanja rekli - kratka romana (nekateri jima pravijo noveli, drugi miniaturna epa) mednarodno priznanega islandskega avtorja Sjόna (Sigurjón Birgir Sigurðsson), z naslovoma Modra lisica in Fant, ki ga ni bilo, v prevodu Anje Golob. V oddaji S knjižnega trga bomo ocenili zbirko kratke proze Leonore Flis Upogib časa in se posvetili še Sjónovima romanoma Modra lisica in Fant, ki […] www.e-emka.si, Modra lisica je rahločuten in romantičen tableau o divjem, ki tli v naravi in človeku.

POVEZANE KNJIGE