Globalni minotaver

Globalni minotaver - Janis Varufakis | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Janis Varufakis
Globalni minotaver.pdf

Preden je Janis Varufakis postal grški finančni minister v vladi Aleksisa Ciprasa in se spopadel z utrjenimi interesi evropskih političnih in kapitalskih elit, se je proslavil kot akademski ekonomist in javni intelektualec. V teh vlogah se ukvarja predvsem z zablodami ekonomske vede, kot jo predavajo in izvajajo na domala vseh svetovnih univerzah, ter z zgradbo in delovanjem svetovnega gospodarstva. Globalni minotaver, ki je prvič izšel leta 2011, dve leti kasneje pa še v novi in dopolnjeni izdaji, je najboljši povzetek njegovega raziskovanja.

filozofinja in sociologinja kulture, aktivistka brezmeja, strokovna vodja programa Neodvisno življenje hendikepiranih; YHD-Društvo za teorijo in kulturo hendikepa . Naslovni Minotaver so Združene države Amerike, ki so v prvem delu tega obdobja hranile preostanek sveta, v drugem pa s svojimi primanjkljaji goltale njegove proizvode in kapital. Knjiga za vse, ki se želijo dokopati do odgovorov o globalni financni krizi, odlicno branje tudi za neekonomiste.

dipl. filozofinja in sociologinja kulture, aktivistka brezmeja, strokovna vodja programa Neodvisno življenje hendikepiranih; YHD-Društvo za teorijo in kulturo hendikepa . Naslovni Minotaver so Združene države Amerike, ki so v prvem delu tega obdobja hranile preostanek sveta, v drugem pa s svojimi primanjkljaji goltale njegove proizvode in kapital.