Na kratko

Na kratko - Mihaela Hojnik | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mihaela Hojnik
DIMENZIJA
5,15 MB
IME DATOTEKE
Na kratko.pdf
ISBN
6718631009521

OPIS

Na kratko je pesniški spomenik Mihaeli Hojnik, postavljen iz kamenčkov njene pesniške zapuščine, kolikor so se njene pesmi po srečnem naključju sploh ohranile. (Ignacija J. Fridl)Na kratko je tretja samostojna pesniška zbirka slovenske pesnice in prozaistke Mihaele Hojnik (1946– 2008), ki je večino svojih del ustvarila v času svojega pedagoškega delovanja na Švedskem. V zbirki so združene že natisnjene pesmi iz prvenca Slovenska kuharica na Švedskem (1998) in druge zbirke Suha usta (2000), najobsežnejši del pa sestavljajo večinoma še neobjavljene pesmi iz ciklov Mačke in Na kratko. Naslov je svojim pesmim izbrala že avtorica, hkrati pa kratkost na najboljši način označuje njen pesniški jezik. Avtorica s svojo jedrnato besedo, tako rekoč z enim samim udarcem, zmore globoko zasekati v lastno telo, misli in občutenja ter v človeško družbeno stvarnost. Po grotesknem šopku kratkih zgodb Maločudnice (nominacija za nagrado fabula) je ob sedemdeseti obletnici rojstva Mihaele Hojnik zdaj možen vpogled tudi v njeno pesniško zapuščino.

januarja, ki je bila v soboto objavljena v časniku Delo, odločila, da je bila ponudba za odkup delnic družbe Remont, ki jo ... Dijaki na kratko bojkotirali pouk. Sandra.

Ker šolanje na daljavo ne nudi takšne kakovosti kot pouk v razredu, je vse več pozivov k odprtju šol tudi zanje. To je nakladanje - prodaja na kratko je prevara, ki je zakonita samo zaradi ostalinskih razlogov." u can't sell houses u don't own u can't sell cars u don't own but u *can* sell stock u don't own!? this is bs - shorting is a scam legal only for vestigial reasons— Elon Musk (@elonmusk) January 28, 2021. Trenutno se na družabnih omrežjih pojavlja gibanje za izločitev prodajalcev srebra na kratko. Torej, poslušajmo, kaj je izvršni direktor pri First Majestic Silver Corp., Keith Neumeyer, imel za povedati o največji poziciji prodajalcev srebra na kratko, ki se trenutno pojavlja pri delnicah njegovega podjetja (posnetek 12:09). Kratko, a na vso moč Tudi v hladnih mesecih ne pozabimo na zračenje stanovanja, ki pa mora biti drugačno kot poleti; dovolj bo, da okna na stežaj odpremo trikrat na dan za nekaj minut.

POVEZANE KNJIGE