Sto umetnin Narodne galerije

Sto umetnin Narodne galerije - Mateja Breščak, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mateja Breščak, ... [et al.]
DIMENZIJA
10,29 MB
IME DATOTEKE
Sto umetnin Narodne galerije.pdf
ISBN
8070179885353

OPIS

Narodna galerija v svojih zbirkah hrani našo preteklost, materializirano v podobah. V skoraj stoletni zgodovini institucije pričujejo zbrane umetnine, ki časovno segajo od visokega srednjega veka do sredine 20. stoletja, o tukajšnji kulturi . nastale so za to okolje ali pa so z njim kako drugače povezane - in sooblikujejo skupni evropski prostor. Narodna galerija se je rodila iz lokalnega okvira svojega časa, iz umirajoče avstro-ogrske monarhije in iz porajajoče se države južnih Slovanov; v teku let je s svojimi zbirkami in strokovno ekspertizo prerasla v evropsko institucijo, ki odseva današnje okolje in današnji čas.

Reader Interactions POGLEJ TUDI. Ludwig van Beethoven Življenje Ludwiga van Beethovna v znakovnem jeziku; OLJNE BARVE - nova kretnja v slovarju SZJ ... Predsednik republike Borut Pahor je Narodni galeriji ob njeni 100-letnici na nocojšnji slavnostni akademiji podelil zlati red za zasluge.

Prevzem v Ljubljani ali pošljem po pošti. Ko prestopiš prag Narodne galerije, muzeja, v katerem tredicionalno predstavljajo osrednji kanon razvoja tukajšnje likovne umetnosti, doživiš vtis, da se je tako rekoč iznašla na novo.Na novo razdelila karte, kot se je posrečeno izrazil eden njenih kustosov dr. Andrej Smrekar.

POVEZANE KNJIGE