Raziskujmo in pobarvajmo slike v Narodni galeriji / Discover and colour the paintings in National Gallery of Slovenia

Raziskujmo in pobarvajmo slike v Narodni galeriji / Discover and colour the paintings in National Gallery of Slovenia - Nataša Braunsberger, Mateja Jeraj, Jelka Melik | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nataša Braunsberger, Mateja Jeraj, Jelka Melik
DIMENZIJA
7,79 MB
IME DATOTEKE
Raziskujmo in pobarvajmo slike v Narodni galeriji / Discover and colour the paintings in National Gallery of Slovenia.pdf
ISBN
7820285392474

OPIS

Poučna dvojezična pobarvanka, v kateri so predstavljene izbrane umetnine Narodne galerije, je namenjena mladim ljubiteljem umetnosti. Vendar to ni le navadna pobarvanka! Ob vsaki sliki je opis, v katerem je na kratko razloženo, kaj je na njej upodobljeno in obenem razkriva še kakšno zanimivost o njenem nastanku ali umetniku, ki jo je ustvaril. Opis lahko preberemo tudi v angleškem jeziku in se pri tem naučimo novih besed. Pri ustvarjanju se bralci lahko poskušajo približati barvam, ki so jih slikarji uporabili na izvirnih delih, lahko pa se prepustijo domišljiji in izrisane podobe pobarvajo čisto po svoje. Pri tem je seveda priporočljivo, da si slike v živo ogledajo v Narodni galeriji. Odlično učno gradivo za likovno umetnost in angleški jezik.

Foto utrinki Arpad Šalamon. 90 let umetnika 'tisočih talentov' Arpada Šalamona .

Množico je najprej pozdravila direktorica Narodne galerije dr. Barbara Jaki, prvi slavnostni nagovor… Narodna galerija v Ljubljani je z obnovo dobila več prostorov, med katerimi vsi še niso bili predstavljeni.

POVEZANE KNJIGE