Kočijaž smrti

Kočijaž smrti - Andrej Medved | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Medved
DIMENZIJA
8,35 MB
IME DATOTEKE
Kočijaž smrti.pdf
ISBN
3943018772622

OPIS

Zapeljali vas bomo po urejenih poteh in poskrbeli za nepozabno doživetje, ki vam bo ostalo v spominu. Andrej Medved je svoji nedavno objavljeni pesniški knjigi, naslovljeni Kočijaž smrti, poiskal preprost in dozdevno zlahka razumljiv podnaslov, »pesmi«, a to je slej ko prej zavajajoča oznaka; po svoje bi namreč na tem mestu bila primernejša edninska oblika - »pesem«. Ivan Dobnik: Deviški vrelec in Kočijaž smrti Andrej Medved: Deviški vrelec (Hyperion, Koper 2015) Andrej Medved: Kočijaž smrti (Hyperion, Koper 2016) Andrej Medved, ki ima za seboj dobrih tridesetih knjig poezije, preseneča s poetično vitalnostjo zlasti v zadnjem desetletju, ko vsako leto luč sveta uzrejo tako rekoč dve ali tri njegove zbirke, natančneje: pesniške knjige. Sicer pa zelo priporočam pesniški zbirki Kočijaž smrti in Deviški vrelec. Briljanten je tudi njegov esej o Gabrielu Stupici, ki ga je objavil v katalogu Pilonove galerije.

Mnogi od nas si predstavljamo, da bo smrt podobna znanemu vsakodnevnemu potapljanju v spanec: glava postane težka, prav tako oči, ki se z nežnim poklopom vek zaprejo, sledita zadnji vdih in izdih - in znajdemo se v svetlobi onega sveta. Zveni perverzno prijetno, a žal tako ne gre. Vdovin sin Prerok Elija je obudil mladega sina neke vdove iz mesta Sarepta, ki je ležalo severno od Izraela.(1.

POVEZANE KNJIGE