Bonsaj

Bonsaj - Alejandro Zambra | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alejandro Zambra
DIMENZIJA
7,7 MB
IME DATOTEKE
Bonsaj.pdf
ISBN
7288038971610

OPIS

Bonsaj je »pomanjšan« roman o običajni, dokaj stereotipni ljubezenski zgodbi z nesrečnim koncem, ki se razvija ob prebiranju romanov in s tem povezani laži. Ljubimca, ki ljubezensko strast pijeta iz branja znamenitih romanov, si lažeta glede romana, o katerem zatrjujeta, da je zanju ključen: brala naj bi Proustovo Iskanje izgubljenega časa. In zato njuna strast ugasne. Ljubezen je treba »znati gojiti«, česar pa ljubezenski par ne zna – zna pa avtor in napiše romaneskni tekst s tem sporočilom.Dialogov skorajda ni, tiste, ki so, govori pisatelj sam, osebe, ki jih brez poglobljenega portretiranja bežno vključi v dogajanje, pa takoj, ko jih pripelje na prizorišče, opusti, tako kot zgolj začenja in takoj zatem prekinja tudi dogajanje. Vse ostaja v nastavkih, v nedokončanih zamislih, ki se povezujejo samodejno med branjem.Osnovna avtorjeva zamisel je ustvariti literarno umetnino tako, kakor ustvarimo bonsaj – s striženjem, skrajševanjem, rezanjem in oblikovanjem »na silo«. Tako je pred nami »literarni bonsaj«, miniatura, ki naj bo podoba resničnosti, ki je le nakazana in pomanjšana na »sobno velikost«. Bralec naj si zato sam izriše zgodbo, osebe in značaje, kakor da fantazira o drevesu, kakršno bi zraslo v naravnem okolju.Po romanu Bonsaj je bil leta 2011 posnet istoimenski film.

Klub je nastal, ko smo navdušenci, sprva neformalno organizirani pod imenom Slovenski internetni bonsaj klub, ocenili, da zgolj elektronsko ... Bonsai Empire is a community built by experts & enthusiasts around the world, whose mission it is to introduce you to the fascinating world of Bonsai, living art. To help you get started we've created this short introduction video on Bonsai tree basics.

Bonsaji naj bi rastli v oblike, ki so prijetne na pogled. Bonsai Starter Kit - The Complete Growing Kit to Easily Grow 4 Bonsai Trees from Seed + Comprehensive Guide & Bamboo Plant Markers - Unusual Gardening Gifts Ideas for Women - Indoor Bonzai. 4.0 out of 5 stars 5,785.

POVEZANE KNJIGE