Vitezi jutranje zarje

Vitezi jutranje zarje - Ivan Sivec | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Sivec
DIMENZIJA
4,26 MB
IME DATOTEKE
Vitezi jutranje zarje.pdf
ISBN
1349978227793

OPIS

Začetniki veličastnih celjskih grofov in knezov so bili svobodni žovneški vitezi z obrobja savinjske doline. Največ koristi so imeli od mitnin, dobro vzdrževane najemniške vojske in posojanja denarja. Med žovneškimi svobodnjaki je bil tudi evropsko priznan pesnik Konrad I. Žovneški.Kronist Modest pa ne opisuje samo žovneških gospodov, temveč tudi oprodi Bernarda in Lenarta, znameniti breški viteški turnir, napad ob prvem svitu, pravico prve noči in dvojni uboj. Predvsem pa vzpon navadnega podložnika od paža do oprode in viteza. Mu bo sploh uspelo?

I van Sivec O Bernardu Turnškem in žovneških svobodnih gospodih Zbirka: Slovenska zgodovina, št. 7 Začetniki veličastnih celjskih grofov in knezov so bili svobodni žovneški vitezi z obrobja savinjske doline.

Začetniki veličastnih celjskih grofov in knezov so bili svobodni žov... Vitezi jutranje zarje Založba ICO, Mengeš 2016, strani 288, cena vez. 33,10 € Zgodba je lepo vpeta v nekatera resnična zgodovinska dogajanja (viteški turnir v Brežah, spori glede meje na Dobrovljah, pobiranja mitnin, vojaški spopadi) in v opisovanje življenja na takratnih gradovih in delno tudi na podeželju. Naslov: Vitezi jutranje zarje, O Bernardu Turnškem in žovneških svobodnih gospodih Avtor: Ivan Sivec Oblikovanje oz.

POVEZANE KNJIGE