Raj izgubljeni

Raj izgubljeni - Cees Nooteboom | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Cees Nooteboom
DIMENZIJA
11,96 MB
IME DATOTEKE
Raj izgubljeni.pdf
ISBN
4678839310513

OPIS

Raj izgubljeni poveže na videz nepovezani zgodbi dveh neznancev: Brazilke Alme, ki skuša v Avstraliji preboleti travmo iz rodne dežele, in nizozemskega literarnega kritika Erika, za katerega je življenje izgubilo sleherni smisel in se v deželi aboriginov znajde po službeni dolžnosti. S humorjem, referencami na znamenita dela svetovne literature in številnimi skrivnostmi mitoloških razsežnosti pripoved raziskuje globino vpliva, ki ga ima lahko kratko naključno srečanje na potek naših življenj v času, ko je raj že davno izgubljen.Cees Nooteboom (1933) velja za enega najpomembnejših sodobnih nizozemskih avtorjev, njegovi odmevni romani, zbirke kratke proze, pesniške zbirke in potopisi so prevedeni v več kot dvajset jezikov. Za svoje delo je prejel več prestižnih nagrad, leta 2009 tudi najpomembnejšo nagrado nizozemske književnosti, Prijs der Nederlandse Letteren.

Gregorčič opisuje izgubo raja in kritizira stokanje nespametnega ljudstva, ki za svojo srečo ni pripravljeno poskrbeti samo. Za Simona Gregorčiča takšen pripoveden slog ni nenavaden - pogosto opažamo, da pesnik bolj ali manj neposredno poziva k ... Raj izgubljeni je, podobno kot njegova glavna junakinja Alma, bolj senzorično kot intelektualno doživetje.

However, I must agree with Samuel Johnson's critique that I read the poem "for duty rather than pleasure. O KNJIGI. Izgubljeni raj Pabla Auladella je risoromaneskna adaptacija istoimenske monumentalne klasike Johna Miltona (1608−1674).

POVEZANE KNJIGE