Glasba z obeh strani

Glasba z obeh strani - Drago Kunej, Rebeka Kunej | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Drago Kunej, Rebeka Kunej
DIMENZIJA
10,60 MB
IME DATOTEKE
Glasba z obeh strani.pdf
ISBN
4859431102020

OPIS

Matija Arko, po domače Hojer, rojen v Sodražici, se je v mladosti izselil v Ameriko in s seboj prinesel veselje do glasbe in harmonike. Glasba je postala pomemben del njegovega življenja in s svojo skupino Hoyer trio je postal zelo priljubljen med Slovenci v ZDA pa tudi med izseljenci drugih narodnosti. S prepletanjem slovenske ljudske glasbe in različnih oblik ameriške popularne glasbe tistega časa je postavil temelje t. i. polka glasbe, ki je zaradi privlačnosti prestopila etnične meje in pozneje dosegla vsesplošno popularnost. Veliko glasbe Matije Arka je dokumentirane in ohranjene na gramofonskih ploščah, ki nudijo vpogled v njegovo delo in zgodovino slovenske glasbe v ZDA. O Matiji Arku, v Ameriki bolj znanem kot Matt Hoyer, in o njegovem glasbenem ustvarjanju smo vedeli v Sloveniji zelo malo. S pričujočo knjigo želimo opozoriti nanj, na njegovo delovanje in na glasbo, ki je ohranjena na starih gramofonskih ploščah.

KR ♦ stohasti č na glasba ♦). GL: ♦ aleatorika ♦, ♦ postserialna glasba ♦ To je ročni boben na lesenem okvirju, ki je z obeh strani zaprt s kožo.

S prepletanjem slovenske ljudske glasbe in različnih ... Glasba z obeh strani Poslušaj (59:36) Matt Hoyer je bilo v dvajsetih, tridesetih, štiridesetih in petdesetih letih prejšnjega stoletja veliko, slavno ime med Slovenci v ZDA, med izseljenci drugih narodnosti, tudi med Američani. Glasba z obeh strani. Gramofonske plošče Matije Arka in Hoyer tria.

POVEZANE KNJIGE