Beg

Beg - Milutin Cihlar - Nehajev | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milutin Cihlar - Nehajev
DIMENZIJA
10,79 MB
IME DATOTEKE
Beg.pdf
ISBN
7905007140592

OPIS

Protagonist romana Đuro Andrijašević ima vse možnosti, da bi uspel v življenju, vendar njegovo življenje med študijem na Dunaju zavije v povsem drugo smer. Kljub finančni podpori solidne meščanske družine zapade v gmotne težave, študij se vleče, dneve preživlja v dunajskih kavarnah. Nazadnje se odloči, da bo fakulteto poskušal končati v Zagrebu. Zdi se, da bo po vrnitvi domov dobil priložnost za nov začetek, a na pot se mu postavita nezaupanje zaročenkine družine, odtujitev od matere in izguba stričeve zapuščine, o kateri je bil trdno prepričan, da mu bo pomagala izviti se iz finančnih zagat. Zaposli se kot učitelj v malomeščanskem Senju, v okolju, ki ga kmalu iz srca zasovraži. Tematika romana je morda še zlasti zanimiva prav za slovenskega bralca, saj usoda glavnega junaka v marsičem spominja tako na literarne kot na resnične like iz slovenske književnosti z začetka 20. stoletja. Lik Đura Andrijaševića nikakor ni ozko vezan na letnico nastanka Bega, saj lahko njegove karakterne lastnosti prepoznamo tako v sodobnem literarnem univerzumu kot v svoji vsakdanjosti. Poleg slogovnih odlik tega dela je bila verjetno prav ta tematska aktualnost razlog, da je bil roman Beg leta 2012 uvrščen med obvezno branje za hrvaško državno maturo.

Če ste sanjali, da ste bili v begu, pričakujte da se boste rešili težav in skrbi, ki so vam sledile. Če vam beg v sanjah ni uspel, lahko pričakujete, da vam tudi zakon ne bo uspel in če ste sanjali, da ste bežaali pred mrtvo osebo, vedite da nimate čiste vesti. Jack & Jack's new single "Beg" is out now:iTunes: https://IslandRecs.lnk.to/BegDL/itunes Apple Music: https://IslandRecs.lnk.to/BegDL/applemusic Amazon: http... 13 synonyms of beg from the Merriam-Webster Thesaurus, plus 17 related words, definitions, and antonyms.

to ask for food or money because you are poor: 3…. Learn more. Welcome to the Belgrade Nikola Tesla Airport website.

POVEZANE KNJIGE