Pesem o vetru in mojem življenju

Pesem o vetru in mojem življenju - Narlan Matos | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Narlan Matos
DIMENZIJA
3,90 MB
IME DATOTEKE
Pesem o vetru in mojem življenju.pdf
ISBN
7599331890703

OPIS

Pesniška zbirka Pesem o vetru in mojem življenju je antologija pesmi iz treh objavljenih zbirk enega najbolj mednarodno uveljavljenih brazilskih pesnikov srednje generacije, Narlana Matosa.

Pred kratkim je Rudolf Gas predstavil svojo uspešnico Lahko me ljubiš v novi preobleki. Ko je pesem za oddajo Moja pesem, tvoj glas na TV3 Eva Hren predelala, je namreč njena različica Rudolfa tako navdušila, da sta se zmenila, da jo posnameta kot duet.

Matosovo poezijo na eni strani zaznamuje tropikalizem in latinsko-ameriška modernistična tradicija, a je njegovo pesniško govorico leta 2004 povsem prenovilo njegovo bivanje v Novi Mehiki (Albuquerque ... Narlan Matos: Pesem o vetru in mojem življenju Center za slovensko književnost, Ljubljana, 2015, prevedli Blažka Müller Pograjc in Mojca Medvedšek. Naroči se na podkast.

POVEZANE KNJIGE