Državljanska nepokorščina

Državljanska nepokorščina - Henry David Thoreau | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Henry David Thoreau
DIMENZIJA
8,38 MB
IME DATOTEKE
Državljanska nepokorščina.pdf
ISBN
4310937097223

OPIS

Državljanska nepokorščina je prvi slovenski integralni prevod Thoreaujeve klasike iz leta 1847, ki je bil v originalu objavljen v reviji z naslovom "Resistance to Civil Government". Pozneje se je besedilo objavljalo z naslovom Državljanska nepokorščina (tudi Državljanska neposlušnost), postalo pa je referenšno tako na sociološkem kot filozofskem področju, in seveda tudi v literaturi, na kar v pričujočem prevodu še posebej opozorimo. Prevod je opravil Tomaž Grušovnik, ki je prispeval tudi odlično in izčrpno spremno besedo, s katero je osvetlil besedilo z vseh zgoraj omenjenih vidikov, dodal je celo psihoanalitsko interpretacijo. Knjiga za vse čase, knjiga za zdajšnji čas.

SORTIRAJ PO: facebook; twitter; POJDI NA ZADNJO OBJAVO CHEF860 22.10.2007 10:39 Ne kadilska, kot bi si utegnili misliti, ampak kolesarska! Jaz imam tega poln da ne rečem kaj! ... V znak protesta proti protikoronskim ukrepom na področju gostinstva so v ponedeljek odprli teraso enega od gostinskih lokalov na Ptuju in gostom stregli pijačo. Ker so gostje nosili majice z napisom Državljanska nepokorščina, policisti obravnavajo dogodek kot neprijavljen protestni shod.

4. Nihče ne gre na pošto, v banko in tudi ne na katerikoli urad.

POVEZANE KNJIGE