Smisel trpljenja

Smisel trpljenja - Pius E. Sammut | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pius E. Sammut
DIMENZIJA
5,98 MB
IME DATOTEKE
Smisel trpljenja.pdf
ISBN
1182313831111

OPIS

Povzetek: V zbirki Zgodbe iz duhovnih oaz so zbrani izreki modrecev, pričevanja in anekdote, ki nam prinašajo spodbudo na življenjski poti ali oporo pri vsakodnevnih izzivih. Nekatere zgodbe govorijo o nas samih in nam pomagajo, da znamo videti smisel v našem življenju in delovanju.Klovnova molitev: »Gospod, ko na poti skozi življenje kar naprej padam, mi pomagaj, da bi se več smejal, kakor jokal, povzročal več veselja kot žalosti in izžareval več upanja kot obupa. Naj nikoli ne postanem tako brezbrižen, da ne bi opazil začudenja v otrokovih očeh in iskrice v starčevih. Naj nikoli ne pozabim, da je moja prva dolžnost razveseljevati in osrečevati ljudi, da bodo vsaj za trenutek pozabili na neprijetnosti svojega življenja. In, Gospod, naj ob svoji zadnji uri zaslišim tvoj šepet: Kadar si spravil v smeh katerega mojih, si mene spravil.«

Vsak od nas bolj ali manj zavestno išče smisel v svojem življenju. Pomembno je, kako ga razumemo.

... Kot pravi Frankl, ohranja človek tudi v trenutkih trpljenja določeno svobodo v smislu, da lahko do trpljenja zavzame odnos, stališče. „Ne v tem, da trpimo, temveč v tem, kako trpimo, je smisel trpljenja." Po njegovem vsebuje primerna človekova drža do trpljenja tri vidike: sprejemanje, odmik in premagovanje trpljenja. Smisel življenja.

POVEZANE KNJIGE