Kotlar, krojač, vojak, vohun

Kotlar, krojač, vojak, vohun - John le Carré | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
John le Carré
DIMENZIJA
4,82 MB
IME DATOTEKE
Kotlar, krojač, vojak, vohun.pdf
ISBN
8115580928172

OPIS

John le Carré (1931) je velemojster vohunskega romana in eden tistih piscev, čigar junaki so vselej prikazani v vsej svoji kompleksnosti. Čeprav imamo v slovenščino prevedenih večino njegovih del, je vse doslej manjkalo eno najpomembnejših – Kotlar, krojač, vojak, vohun iz leta 1974. Redkobesedni George Smiley se v njem znajde pred težko nalogo, saj mora odkriti »krta«, dvojnega agenta sovjetske KGB, ki se je za desetletja naselil v Cirkusu, štabu britanske tajne službe. Izvrsten hladnovojni triler z oživljanjem starih antagonizmov le pridobiva vrednost, po njem pa so posneli tudi odlično televizijsko serijo in film.

Premeteni kriminalec je dolga leta služil ruski mafiji, vendar se je znašel v nemilosti novega šefa, zato želi prebegniti, v ... Med vohunskimi uspešnicami iz njegove šestdesetletne pisateljske kariere izstopajo Krojač iz Paname, Kotlar, krojač, vojak, vohun, Ruska hiša in Vojna v ogledalu. Čisto nasprotje Jamesa Bonda Le Carré je obrnil na glavo klasične predstave o elegantnem britanskem vohunu, ki jih je v romanih o Jamesu Bondu utrdil angleški pisatelj Ian ... "Tudi knjiga Kotlar, krojač, vojak, vohun je najprej zaživela kot TV-serija, pa so pozneje posneli še film." Laurieja je pri izvirni knjigi navdušil predvsem osrednji lik Jonathana Pinea.

avtomoto Kako voziš tak avto? Pridi in ga preizkusi! avtomoto. Oglas.

POVEZANE KNJIGE