Moč argumenta

Moč argumenta - Danilo Šuster | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Danilo Šuster
DIMENZIJA
3,34 MB
IME DATOTEKE
Moč argumenta.pdf
ISBN
6454727673777

OPIS

Ta knjiga uvaja izobraženega bralca v logiko tako, da ponuja orodja za prepoznavanje, analizo in oceno argumentov in kritiko slabih korakov, ki se pojavljajo v vsakdanjih razpravah: v politični debati, na sodišču, v javni polemiki, v uredniškem komentarju, v navajanju razlogov za sprejem zakonskega predloga, v detektivskem izpeljevanju posledic, v strokovni reviji, v filozofski in znanstveni razpravi ...Veščin neformalne logike se je mogoče naučiti s prakso, zato teoretičnemu delu sledi še poglavje Argument »v živo«, v katerem avtor obravnava debate kot del vsakdanje argumentacije in tipične napake pri tem.

Druga, dopolnjena in popravljena izdaja. Knjigo je izšla s podporo ARRS P6-0144, »Pojem vrline v teoretski in praktični filozofiji« Aristej: Maribor, 2015 K A Z A L O Predgovor k drugi izdaji Iz predgovora k prvi izdaji 1.

Danila Šustra in filozofski simpozij Argumentacija in logika V Glazerjevi dvorani Univerzitetne knjižnice v Mariboru smo v torek, 25.10.2016 lahko prisluhnili pogovoru o knjigi dr. Danila Šustra z naslovom „Moč argumenta - neformalna logika v teoriji in praksi", čemur je sledil še filozofski simpozij z naslovom „Argumentacija in logika" v prostorih… Moč argumenta nad argumentom moči .

POVEZANE KNJIGE