Da bi lahko živela

Da bi lahko živela - Yeonmi Park | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Yeonmi Park
DIMENZIJA
10,6 MB
IME DATOTEKE
Da bi lahko živela.pdf
ISBN
7898457864568

OPIS

Yeonmi Park je odrasla prepričana, da je povsem običajno, če na poti v šolo naletiš na trupla, če si tako sestradan, da moraš jesti divje rastline, in če sosedje čez noč izginejo brez opozorila. Verjela je, da ji lahko ljubljeni vodja bere misli – in jo kaznuje, če razmišlja drugače.Komaj trinajstletna Yeonmi je skupaj z mamo pobegnila iz Severne Koreje na Kitajsko čez poledenelo reko Jalu, toda na drugi strani sta padli v kremplje prekupčevalcem z ljudmi. Skoraj dve leti sta bili na milost in nemilost prepuščeni kitajskim preprodajalcem in sta živeli v svetu, ki je morda še surovejši in nevarnejši kot svet, ki sta ga zapustili. Potem sta še enkrat tvegali življenje, ko sta se podali na drugi nevarni poskus bega preko puščave Gobi in v ledeno hladni noči sledili zvezdam v svobodo.Yeonmi Park prvič pripoveduje osupljivo zgodbo v celoti, in to pogumno in dostojanstveno, celo s kančkom humorja. Knjiga je pričevanje o trdoživosti človeškega duha in o žrtvah, ki smo jih pripravljeni sprejeti, da bi lahko živeli.Yeonmi Park se je rodila leta 1993 v Hajsanu v Severni Koreji, zdaj pa živi v Seulu v Južni Koreji. V zadnjem času potuje po svetu kot govornica in borka za človekove pravice.

Če bi lahko to ponovila, bi potovala lažja. Če bi lahko živela še enkrat, Po uspešni operaciji so Romani povedali, da bi živela le še nekaj dni.

Za začetek pa lahko kar sami poskusite s pozitivnimi afirmacijami, ki so učinkovito sredstvo za samopomoč, če je le človek vztrajen in jih vzame dovolj ... Pravite, da že skoraj petnajst let nimata intimnih odnosov, kar je - če mene vprašate - predolga doba, da bi svojemu zakonu še lahko rekli zakon. Sicer mi niste napisali, zakaj se je mož odmaknil od vas, a se mi zdi, da ne zato, ker bi prišla vmes druga ženska, temveč zato, ker je mičkeno čudaka. Ker sem hotela, da me sprejmejo, sem zanikala sebe »Ugotovila sem, da sem se večino časa prilagajala drugim in delala kompromise, da bi bila všeč drugim in da bi lahko pripadala skupini.

POVEZANE KNJIGE