Celje v plamenih revolucije

Celje v plamenih revolucije - Milko Mikola | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milko Mikola
DIMENZIJA
8,14 MB
IME DATOTEKE
Celje v plamenih revolucije.pdf
ISBN
9178433055534

OPIS

Celje spada med tista slovenska mesta, ki jih je komunistično revolucionarno nasilje najmočneje prizadelo in ga hkrati tudi za vedno močno zaznamovalo. Celjski zgodovinarji, ki so o povojni zgodovini Celja pisali v času komunističnega režima, tega nasilja sploh niso omenjali, kot da ga sploh nikoli ni bilo, kar velja tudi za tedanjega najvidnejšega celjskega zgodovinarja Janka Orožna.V njegovem obsežnem delu Oris sodobne zgodovine Celja in okolice 1941– 1979, ki je izšlo leta 1980, o nasilju komunistične revolucionarne oblasti v Celju ni zapisane niti besedice. Orožna nekoliko opravičuje dejstvo, da tudi če bi o njem hotel pisati, mu tedanja oblast tega ne bi dovolila objaviti. Kot namreč lahko ugotovimo iz dokumenta Občinskega komiteja ZKS Celje z dne 2. aprila 1976, ki nosi naslov Pripombe k gradivu, ki nam ga je posredoval tov. prof. Orožen (hrani ga Zgodovinski arhiv Celje), je Občinski komite ZKS Celje Orožnovo delo pri pripravljanju te knjige sproti spremljal in preverjal, da ne bi bilo v njej zapisanega česa takšnega, kar bi partiji ne ustrezalo.

; 25 cm izpostavljeno - desno utrinki dneva celje v plamenih revolucije duhovnik med prostitutkami v sloveni KOLEDAR DOGODKOV: Postna premišljevanja, Pogovor z Romano Bider, Celje v plamenih revolucije, 'Duhov Celje v plamenih revolucije (i zdala jo je Celjska Mohorjeva družba) n a podlagi arhivskih dokumentov predstavil revolucionarno nasilje, ki je Celju zadalo težak in trajen udarec. Celjski zgodovinarji, ki so o Spletni magazin z mero www.casnik.si Člani (12).

Sodišče napoti tudi mlajše polnoletne obsojence (do 23. leta starosti) z območja vseh sodnih okrožij, ki so obsojeni na kazen zapora nad eno leto do petih let ali ... Celje v plamenih revolucije: Mesto, kjer so ohranjeni ...

POVEZANE KNJIGE