Skapinove zvijače

Skapinove zvijače - Matej Krajnc | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matej Krajnc
DIMENZIJA
7,80 MB
IME DATOTEKE
Skapinove zvijače.pdf
ISBN
5231051563535

OPIS

Anton Skapin je igralec gledališča v enem večjih slovenskih mest. V visoki starosti je, čeravno upokojen, še vedno aktiven in igra, čeprav bi si želel boljših vlog. Klic iz gledališča sponudbo nastopa v eni novih predstav pri Skapinu sproži slap spominov na njegove začetke, ko so ga zaradi pogrošne igre vrli iz gimnazije in internata, nakar je po zaslugi poroke z bogato vdovo začel svojo gledališko in pisateljsko pot.

Bodite na tekočem z lokalnimi novicami občine Dobrova-Polhov Gradec! SKAPINOVE ZVIJAČE; Jean-Baptiste Poquelin Molière SKAPINOVE ZVIJAČE Komedija v treh dejanjih LES FOURBERIES DE SCAPIN SNG Drama Ljubljana. Datum premiere: 13.

Skapin je kanoničen lik zvitega služabnika, s katerim se je veliki komediograf francoskega klasicizma v zadnjih letih gledališke kariere vrnil k tradicijam commedie dell' arte. Njegovi Skapinove zvijače.

POVEZANE KNJIGE