Tavčarjev zbornik

Tavčarjev zbornik Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
6,42 MB
IME DATOTEKE
Tavčarjev zbornik.pdf
ISBN
5891935451704

OPIS

Tavčarjev zbornik je knjiga o imenitnem pisatelju in vplivnem politiku ter o svetu, ki so ga oblikovali njegovi ideali, temperament, volja in moč. \\'Visoški gospod\\' je bil v vrstah svojih sodobnikov med vsemi ljubljanskimi župani najbolj priljubljen. Njegov sloves je bil utemeljen predvsem na skrbi za preskrbo meščanov med prvo svetovno vojno. Prispevki v zborniku tematizirajo različne plati dela časnega Tavčarja politika in večnega Tavčarja pisatelja; prav tako se trudijo razkriti doslej zasenčenega in pozabljenega Tavčarja gospodarstvenika. V knjigi predstavljeni pogledi so utemeljeni na kritičnem pretresu že znanega in doslej še neupoštevanega gradiva. Tavčarjeva podoba v novih osvetlitvah nekdanjih razmer in razmerij ni demolirana, temveč postaja bolj življenjska in intenzivnejša.

Tavčarjevi dnevi so namenjeni širokemu krogu zdravnikov in študentov medicine. Predstavljene teme pomenijo vedno znova odlično priložnost Zbornik 61.

Njegov sloves je bil utemeljen predvsem na skrbi za preskrbo meščanov med prvo svetovno vojno. Gostilna Tavčarjev dvor, predstavitev lokacije in odpiralni čas. Se strinjam s Teo.

POVEZANE KNJIGE