Bagdadske sirene

Bagdadske sirene - Yasmina Khadra | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Yasmina Khadra
DIMENZIJA
5,37 MB
IME DATOTEKE
Bagdadske sirene.pdf
ISBN
3396368994377

OPIS

V Bagdadskih sirenah spremljamo mladega beduina, ki zaradi ameriške zasedbe prekine šolanje v Bagdadu in se vrne v rodni Kafr Karam, odmaknjeno iraško vasico. Čeprav po Iraku divja vojna, Kafr Karam živi izolirano življenje, kot v nekakšnem milnem mehurčku, vojne strahote se ga dotaknejo le kot novice, ki vse bolj zastrupljajo vzdušje in odnose med ljudmi, sicer pa ga obidejo. Toda nekega dne membrana poči in življenje se z vso silovitostjo okrutno preobrne. Bralec skozi oči mladega beduina doživlja dogajanje, ki pripelje do surove preobrazbe – življenja nasploh in posebej pripovedovalca, ki se iz distanciranega opazovalca spreminja v fundamentalističnega ekstremista. Roman obenem odpira različne poglede na dogodke, ki krvavo prepletajo Vzhod in Zahod, s tem pa dileme o resnici in etiki; odgovor na vprašanje, kako v ekstremnih okoliščinah ravnati ter kaj je prav in kaj narobe, se srhljivo izmika.

Gre za njegovo tretjo knjigo, ki jo je poslovenil Iztok Ilc. S tem je zaokrožil prevod slovite pisateljeve trilogije o kriznih ... Bagdadske sirene Yasmina Khadra Alžirski pisatelj Mohammed Mouleddehoua je pod psevdonimom Yasmina Khadra objavil trilogijo Lastovke iz kabula, Napad in Bagdadske sirene, s katero je zaslovel po vsem svetu. Welcome! Log into your account.

Gre za psevdonim pisatelja Mohammeda Moulessehouala, ki je 25 let preživel kot ... Yasmina Khadra: Bagdadske sirene Prevedel Iztok Ilc. Modrijan (zbirka Bralec, 93), Ljubljana 2015, 312 str., 14,50 € + + + + Kritika knjige Bagdadske sirene Yasmine Khadra: Oskrunjena tradicija A lžirski pisatelj Mohammed Moulessehoul (1955) tudi po tem, ko se je že pred desetletjem in pol preselil v Francijo in mu odtlej ne grozi več vojaška cenzura, še vedno objavlja pod psevdonimom Yasmina Khadra, kakor je ime njegovi ženi.

POVEZANE KNJIGE