Gleda kondor avion

Gleda kondor avion - Andrej Rozman Roza | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Rozman Roza
DIMENZIJA
6,50 MB
IME DATOTEKE
Gleda kondor avion.pdf
ISBN
4374066265606

OPIS

»Sem ambiciozen in len in bi rad po bližnjici prišel do slave. Zato sem se že kot otrok, ko sem slišal, da je Primož Trubar napisal prvo slovensko knjigo, odločil, da bom jaz napisal zadnjo.« (Andrej Rozman Roza)Samoironične besede Andreja Rozmana Roze (1955), pesnika in dramatika za otroke in odrasle, mojstra uličnega teatra, gledališkega igralca, modernista in avangardista, ustanovitelja zaničniške verske skupnosti, pa tudi romanopisca, humorista in satirika ter direktorja najmanjšega možnega gledališča Rozinteater, so leta 1997, ko so bile zapisane v pesniški zbirki Je že vredu, mama, nehote napovedale tudi to knjigo. Vsebujejo pa eno napako: ta ne bo zadnja, kajti »zadnjo slovensko knjigo /.../ bom napisal čisto na koncu«, vendar bo posebna, saj bo v prerezu časa in prostora, v katerem intenzivno ustvarja Roza, popeljala bralca skozi bogati, sproščeni gozd pesniških, satiričnih, zgodovinskih, sodobnih, jezikoslovnih, stripovskih, domišljijskih, mitoloških in mnogih drugih podob njegovega odločnega, sproščenega slovenskega jezika. Omogočila mu bo brati, slišati in videti pesniško, prozno in dramsko besedo Roze, ki se nalašč odmika od jezikovnih konvencij knjižnega jezika.

Cena: 27,96 EUR Klubska cena: 22,35 EUR V ... Izid njegovega izbranega dela z naslovom Gleda kondor avion je seveda veliko priznanje, skoraj neke vrste kanonizacija avtorja, ki je svojo literarno pot začel na obrobju kulturnega prostora, nato pa od knjige do knjige in od predstave do predstave zmerom znova dokazal, da se Slovenci lahko tikamo s humorjem. gleda kondor avion gleda kondor avion gleda kondor avion gleda kondor avion gleda kondor avion gleda kondor avion gleda kondor avion gleda kondor avion. cena: 27,96 eur klubska cena: 22,35 eur Pri Mladinski knjigi so predstavili štiri novosti, ki so izšle v zbirki Kondor: antologijo Andreja Rozmana Roze Gleda kondor avion, integralno izdajo Butalcev s spremno študijo Barbare Simoniti, knjigo Karen Blixen Anekdote usode in roman Johna Williamsa Stoner.

Članki v revijah PRIIMEK, Ime primarnega avtorja. Leto izida.

POVEZANE KNJIGE