Štruklji

Štruklji - Boris Kuhar | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boris Kuhar
DIMENZIJA
4,4 MB
IME DATOTEKE
Štruklji.pdf
ISBN
9320103219295

OPIS

Štruklji, ta okusna dobrota, so ena največjih slovenskih znamenitosti. Naše gospodinje in kuharji jih pripravljajo že več stoletij. V zadnjem času pa njihova priljubljenost celo narašča. Kako tudi ne bi – saj so vsestranski štruklji skromna postna ali izvrstna praznična jed, lahko so slani ali sladki, jemo jih kot glavno jed, prilogo, posladek ali kot dodatek juhi. Zanje poznamo številne tradicionalne recepte z nadevi, kot je pehtranov, skutni, orehov …, ali modernejše, na primer s hobotnico, škampi, avokadom …Vso to raznolikost smo poskusili zaobjeti v tej knjigi s 100 recepti, ki jih je zbiral, izbral in preizkusil dr. Boris Kuhar. Namenil jih je vsem, ki štruklje radi pripravljajo in jedo, v želji, da bi ta slastna jed še dolgo bogatila slovensko kulinariko.

Domači štruklji Medvode so postali naš sinonim in prepričani smo, da boste tudi vi med zadovoljnimi strankami, ko jih poskusite. Naši domači štruklji so narejeni po preverjeni recepturi in iz skrbno izbranih, kakovostnih ter domačih sestavin.

Omaka po mojem predlogu naj bo naravna, divjačinska, lovska, gobova, kari... Res, da nisem še probal v kombinaciji s paradižnikovo omako, a mi nekako ne gre skupaj.

POVEZANE KNJIGE