Dokler bodo zvezde na nebu

Dokler bodo zvezde na nebu - Kristin Harmel | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Kristin Harmel
Dokler bodo zvezde na nebu.pdf

Topla in očarljiva zgodba, ki zaobjema več generacij in celin ter je avtorici prinesla svetovno slavoPri šestintridesetih je Hope McKenna-Smith že vajena slabih novic. Njena mama je umrla zaradi raka, mož jo je zapustil zaradi dvaindvajsetletnice in njen bančni račun je že skoraj prazen. Njene sanje, da bi postala odvetnica, so zbledele, zato vodi propadajočo družinsko pekarno na Cape Codu in vzgaja težavno najstniško hčer.Zdaj je Hopina ljubljena babica mamie francoskih korenin, ki je več kot petdeset let navduševala Cape s svojimi slastnimi slaščicami, ujeta v svetu alzheimerjeve bolezni. Toda v enem izmed redkih trenutkov bistrih misli mamie spozna, da mora povedati Hope o svoji preteklosti, o skrivnosti, ki jo je čuvala dolga leta, sicer bo vse utonilo v pozabo. Z muko razkrije skrivnostne drobce žalostne preteklosti v Parizu. Potem Hope oboroži z načečkanim seznamom imen in jo pošlje v Francijo, da bi razkrila sedemdeset let staro skrivnost.Hopino čustveno popotovanje jo odpelje po pariških pekarnah in običajih treh ver, ki so bile podkrepljene z mamiejinimi pravljicami ter sladkimi domačimi okusi. Ko Hope odkriva družinsko zgodovino, odkrije grozljive zgodbe o holokavstu, pomešane z vplivnimi pričevanji odločnosti svoje družine, da preživi v ponorelem svetu. In da bi združila zaljubljenca, ki so ju ločile grozote, potrebuje le kanček poguma in vero, da Bog obstaja povsod, tudi v torti.

življenja je pripravljen odkrivati resnico in ji priti do dna: neusmiljeno bo kopal, dokler ne bo padla še zadnja maska sprenevedanja. Škorpijon stanja, v katerem se je znašel, ni zakrivil sam …, povzročili so ga planeti s svojimi konstelacijami na nebu, ki se jim pač ... bog je rekel: »naj bodo luČi na nebu! loČujejo naj dan od noČi in naj bodo znamenja za Čase, dneve in leta! bog je naredil dve veliki luČi: veČjo luČ, ki naj gospoduje dnevu, in manjŠo luČ, ki naj gospoduje noČi, ter zvezde.

Astronavti, ki se dvigajo nad goste plasti zemeljske atmosfere, jih vidijo, gledali so jih tudi z Lune, ki je brez atmosfere. Stran 12(16) Razmišljam o tem, da so zvezde in zvezdice na nebu, ki mežikajo na zemljo, duše naših dragih, ki so nas zapustili in se mogoče res vrnejo na zemljo.