Anekdote usode

Anekdote usode - Karen Blixen | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Karen Blixen
DIMENZIJA
10,28 MB
IME DATOTEKE
Anekdote usode.pdf
ISBN
4720165727746

OPIS

Zbirka petih zgodb, ki je leta 1958 sočasno izšla v angleščini in danščini (obe različici sta delo avtorice), je zadnje delo znamenite danske baronice s pisateljskim psevdonimom Isak Dinesen (1885– 1962).Svet jo je sicer spoznal predvsem po zaslugi memoarskega dela (in istoimenskega filma) Spomin na Afriko, a njeno literarno mojstrstvo pride še bolj do izraza v izbrušeni kratki prozi, ki v pričujoči zbirki vsebinsko obravnava mnogovrstna razmerja med življenjem in umetnostjo. Osrednja (in hkrati najdaljša) zgodba je Babetina gostija, ki je leta 1987 navdihnila z oskarjem nagrajeni film.

Dodaj v košarico Vzporedni svetovi. Manka Kremenšek Križman.

Beseda anekdota (grško anékdotos - neizdan, dobesedno ne ven dan) izhaja iz dela Ανεκδοτα: Anekdota (različno prevedenega kot Neobjavljeni spomini ali Skrita zgodovina) Prokopija (okoli 500-okoli 565) iz ... V nasprotju s pompoznim naslovom Anekdote usode ne prinašajo nič usodnega. O zgodbah Karen Christenze Dinesen je včasih težko verjeti, da so bile napisane po drugi vojni; preveč se jih drži prah 19.

POVEZANE KNJIGE