Bronasti jezdec

Bronasti jezdec - Paullina Simons | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paullina Simons
DIMENZIJA
8,28 MB
IME DATOTEKE
Bronasti jezdec.pdf
ISBN
2495979585433

OPIS

Zlato ožarjeno nebo, prosojni somrak in svetle noči: vse kliče po mladosti, ljubezni, po nečem novem. Vojna še ni dosegla tega nekoč veličastnega mesta, ni še posegla v življenje dveh sester, Tatjane in Daše Metanove, ki si delita sobico v natrpanem stanovanju, kjer živita z bratom in starši. A družini se svet obrne na glavo, ko Hitlerjeva vojska napade Rusijo in začne svoj bliskoviti prodor do Leningrada.Skozi temo pa vendarle posije žarek upanja. Tatjana spozna Aleksandra, pogumnega mladega častnika Rdeče armade. Postavnega in samozavestnega mladeniča, ki skrbno varuje svojo skrivnostno in temačno preteklost, nezadržno vleče k Tatjani – njo pa k njemu.Med strahotno zimo, ko Nemci neusmiljeno oblegajo mesto, se Leningrajčani hitro znajdejo v krempljih lakote, obupa in strahu. Zaradi nemogoče ljubezni med Tatjano in Aleksandrom grozi razdor v družini Metanovih, hkrati pa bi se utegnila razkriti skrivnost, ki jo Aleksander tako skrbno varuje in ki je prav tako uničujoča kot vojna.A zaljubljenca posrka neusmiljen vrtinec usode, ki za vedno spremeni svet in njihova življenja.

Založništvo in izdelava - Maribor : Hiša knjig, Založba KMŠ, 2015 Jezik - slovenski ISBN - 978-961-6958-97-4; 978-961-6958-98-1 COBISS.SI-ID - 83731457 ... Bronasti jezdec. Simons, Paullina, 1963-Vrsta gradiva - roman ; leposlovje za odrasle Izdaja - 1.

Dvopičje obvešča bralca da, kar v besedilu sledi, dokazuje in pojasnjuje, ali preprosto le našteva elemente, na katere se besedilo sklicuje pred tem. Oglejte si prvih 20 strani knjige: bronasti_jezdec_1.pdf "Ljubezenska zgodba, ki je prav toliko nežna, kot je tudi neusmiljena." - Publisher Weekly "Ganljivo kot Doktor živago." - People Trda vezava, 14 x 21,5 cm, 672 strani. Paulina Simons: Bronasti jezdec, 1. in 2.

POVEZANE KNJIGE