Zgodnjekrščanski spisi

Zgodnjekrščanski spisi Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
8,50 MB
IME DATOTEKE
Zgodnjekrščanski spisi.pdf
ISBN
6485903718539

OPIS

V tej monumentalni knjigi so zbrana vsa doslej znana najstarejša krščanska besedila, katerih avtorji so nekateri izmed Jezusovih učencev in drugi njegovi sodobniki, ki so širili njegov nauk.Knjiga se ravna po kronološki razporeditvi nastanka teh spisov, kakor jih je razvrstil eden najuglednejših nemških poznavalcev Nove zaveze, Klaus Berger. Vsebuje njegove uvode v posamezne spise. Večino teh besedil je Cerkev sprejela kot svete knjige v t. i. kanon Nove zaveze.Poleg teh so prvič v slovenščini v eni knjigi zbrana tudi vsa tista besedila, ki v ta kanon niso bila uvrščena in so v zgodovini po krivici dobila predznak spornosti (apokrifi). Vsa besedila so prevedena iz izvirnih jezikov.T. i. apokrifna besedila kažejo veliko oznanjevalno sorodnost s kanoničnimi spisi in so izjemne vrednosti, saj so rezultat iste »eksplozije«, ki jo je povzročilo življenje in delovanje Jezusa, Božjega Sina.

Sedem pisem je napisal na poti, ki ni bila čisto navadna. Bil je namreč aretiran kot kristjan in so ga z drugimi ujetniki peljali v Rim v mučeniško smrt na igrah, morda ravno v novozgrajenem Koloseju. Jan Ciglenečki in drugi, Zgodnjekrščanski spisi, Celjska Mohorjeva družba, Celje, Ljubljana, 2015 .

Evangelij v popularni kulturi. V filmu Stigmata (1999) "nastopa" neimenovani evangelij iz 1.

POVEZANE KNJIGE