Butalci

Butalci - Fran Milčinski | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Fran Milčinski
DIMENZIJA
9,65 MB
IME DATOTEKE
Butalci.pdf
ISBN
7412698418173

OPIS

Ob 100-letnici spet Butalci, tokrat bogato ilustrirani.V letu 2015 je izšla integralna izdaja Butalcev v zbirki Kondor. Odločili smo se, da jo damo bogato ilustrirati Petru Škerlu, enemu izmed najboljših slovenskih ilustratorjev, in jo tako ponudimo širšemu krogu bralcev, tudi otrokom in mladostnikom.Butalci so zimzelena knjiga, vračajo se kakor pomlad in nas razveseljujejo, ne da bi se spraševali, zakaj in kako. Ob Butalcih odraščamo, zorimo in se staramo. Knjiga pa se ne stara! Fran Milčinski je pet zgodb o Butalcih prvič objavil v zbirki kratke proze Tolovaj Mataj leta 1917 – točno pred stoletjem. Prva knjižna izdaja je bila leta 1949 – a knjiga je še vedno enako žmohtna.Besedilo Butalcev je brezčasno priljubljeno in trdoživo kljubuje zobu časa. Butalci spadajo med klasične besedne umetnine – zato lahko hkrati nagovarjajo otroke in odrasle – so ostra satira o delovanju slabo utečenega državnega aparata. Ilustrirana izdaja bo obogatila slovensko knjižno pokrajino.

Samo Rugelj, Bukla 116-117 Fran Milčinski: Butalci. Ilustr.

Le oni znajo namreč z njo upravljati tako, da ni nikjer nobene škode. Tisto, ki so jo pa takrat izvozili, pa ljudje še naprej podajajo eden drugemu in upajo, da se bo končno našel nekdo, ki jo bo znal ukrotiti. Butalci so ena tistih slovenskih knjig, ki jo tako rekoč vsi poznamo, po sto letih od nastanka prvih zgodb in več kot dvajsetih knjižnih izdajah (prve zgodbe so izšle leta 1917 v knjigi Tolovaj Mataj) pa ta spomenik človeški neumnosti velja za eno največjih slovenskih knjižnih uspešnic vseh časov. Strokovni predmeti: Navodila za vaje 9.

POVEZANE KNJIGE