Domorodje

Domorodje - Jože Horvat | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jože Horvat
DIMENZIJA
11,44 MB
IME DATOTEKE
Domorodje.pdf
ISBN
4660361114008

OPIS

Štiri zgodbe o ljudeh in zemlji v dramatičnih zgodovinskih okoliščinah, četudi že v mirnem času, štiri zgodbe o strasteh in ljudeh, ki iz svojih korenin čutijo resničnost nad sabo in je ne morejo dojeti. V sporu so z oblastjo, očarani od sveta in njegove lepote ter žrtve ljubezni, ki jim daje smisel. Usoda »malega « posameznika na ravnini in naš sodobni čas je vnanji okvir, v katerem se konkretizirajo liki teh zgodb na vzhodnem, prekmurskem robu slovenskega prostora; opisani s pogledom, ki išče v njih varovano skrivnost – in radovednost pri bralcu.Jože Horvat (1942) je avtor otroških zgodb, knjig intervjujev s pisatelji ter proze, kot so dela Tihožitje z goro (2006), Dvojni svet (2009) in Obrazi prostora (2013).

Skupna ocena (0 ocena) Načini branja: Cena ali rok uporabe: eknjiga ( na spletu, brez povezave ) € 11.99 (Nakup) Skupna vsota ... Jože Horvat: Domorodje - RTVSLO.si ... Knjižne ocene. ‎Štiri zgodbe o ljudeh in zemlji v dramatičnih zgodovinskih okoliščinah, četudi že v mirnem času, štiri zgodbe o strasteh in ljudeh, ki iz svojih korenin čutijo resničnost nad sabo in je ne morejo dojeti.

Kultura Prekmurje, dežela, ki te prevzame. Prekmurje navduši s kulinariko in posebnimi poimenovanji tipičnih jedi. Belino papirja je avtor zbirke kratkih zgodb z naslovom Domorodje (Cankarjeva založba) tudi tokrat napojil z barvami, naravo, pticami, tišino, ljudmi in pripovedmi rojstne prekmurske pokrajine, kot se nam prikaže na poti do madžarske meje: gre za obmejni, odročen rob slovenskega ozemlja, ki se s težavo dokoplje do zavesti osrednje Slovenije. II DOMORODJE - JOŽE HORVAT Prodam lepo ohranjeno knjigo DOMORODJE - JOŽE HORVAT Domorodje : podeželske refleksije Okvir štirih zgodb je vsakokrat vaška gostilna v prekmurski vasici Gomilica (Gomilice), od koder izhaja pisatelj.

POVEZANE KNJIGE