Stoli 4 = Chairs 4

Stoli 4 = Chairs 4 - Janez Suhadolc | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janez Suhadolc
DIMENZIJA
10,42 MB
IME DATOTEKE
Stoli 4 = Chairs 4.pdf
ISBN
5080675416080

OPIS

Četrta knjiga mojstrovin Janeza Suhadolca.Avtor v besedi in sliki predstavlja novo zbirko svojih stvaritev, v katerih se navdih, znanje in vztrajno delo stapljajo v unikatne, vselej značilno Suhadolčeve umetnine. To, da dvojezična, slovensko-angleška knjiga Stoli/Chairs ni le zbir slikovnih in podatkovnih predstavitev, je jasno vsem, ki vsaj malo poznajo avtorja. Prej gre za razmišljanja popotnika, ki se tudi z mizarskim orodjem v rokah ozira, od kod prihaja(mo) in kam gre(mo). Četudi samosvoj – nikoli sam.O avtorjuJanez Suhadolc (1942) je številne generacije arhitektov uvedel v umetnost poklica kot profesor prostoročnega risanja na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo. Leta 2012 je to kariero sklenil s predavanjem »Zakaj študij arhitekture odsvetujem«. Širši javnosti je znan kot avtor polemičnih in iskrivih zapisov, kjer se brez dlake na jeziku ne loteva le arhitekturnih tem. Pogosto se odpravi na pot – najraje z vlakom in s kolesom. Nekaj popotnih beležk je doslej zbral v knjigah »Nič ne bom rekel, tiho pa tudi ne bom« in »Od Akropole do Ribnice«. Med drugim samoniklost svoje ustvarjalnosti izraža tudi v lesu.Stoli/Chairs 4 je že četrta v nizu monografij, kjer predstavlja svoje mizarske mojstrovine. Seveda pa vse našteto še zdaleč ne obsega številnih področij avtorjevega delovanja in ustvarjanja.

Komplet vsebuje 1 mizo in 4 stole.Maksimalna nosilnost ležišča je 110 kg.Velikost mize je 150 × 90 × 72 cm, stoli pa imajo dimenzije 55 × 48 × 86 cm. Moderni stoli LEPEL CHAIR so zbirka oblazinjenih stolov, polno oblazinjenih v tkanine ali usnje. Primerni so kot jedilni stoli, tako tudi v drugih prostorih, kjer poskušamo prostoru dodati košček prefinjenosti.

55 cm - H.75 cm - HS.48 cm Chairs Stools Elettra p. 108 King p.

POVEZANE KNJIGE