Zaupanje in pogum

Zaupanje in pogum - Anton Štrukelj | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anton Štrukelj
DIMENZIJA
9,3 MB
IME DATOTEKE
Zaupanje in pogum.pdf
ISBN
2835509298833

OPIS

Pri Družini je izšla razširjena slovenska izdaja prvotno nemške knjige o zaupanju, objavljene že leta 2012 za 85. rojstni dan papeža Benedikta XVI. Slovenska knjiga vsebuje 15 besedil, ki so medtem izšla v več jezikih.Peter Seewald v spremni besedi piše:˝Slovenski dogmatik Anton Štrukelj je predložil knjigo, ki je na odličen način primerna, da ponovno pokaže izvire moči Kristusove ladje. Žgoče aktualni so odlomki o duhovniški službi. Duhovnik mora biti človek, »ki Jezusa pozna od znotraj, ga je srečal in se ga naučil ljubiti.« Šele kot mož molitve bo zares »duhoven« človek. »Duhovnik mora voditi ljudi k sposobnosti sprave, odpuščanja in pozabljanja, prenašanja in velikodušnosti. Biti mora predvsem sposoben, stati ljudem ob strani v bolečini – v telesnem trpljenju kakor v vseh razočaranjih, ponižanjih in tesnobah, ki niso nikomur prihranjene.« V knjigi se je avtorju posrečilo dobro berljivo in pregledno prikazati, kaj Joseph Ratzinger uči in živi. Na kratko: »Zaupanje« je zanesljiv best of Benedikt, pristen katoliški vademecum za uro stiske.˝

Anton Štrukelj je predavatelj na Teološki fakulteti v Ljubljani. Njegovo delo Zaupanje in pogum skozi deset besedil opisuje in predstavlja življenje, nauke in znanstveno pot Josepha Ratzingerja, javnosti bolj poznanega kot papeža Benedikta XVI.

Njegovo delo Zaupanje in pogum skozi deset besedil opisuje in predstavlja življenje, nauke in znanstveno pot Josepha Ratzingerja, javnosti bolj poznanega kot papeža Benedikta XVI. Ključna beseda tega dela je zaupanje - v vero, v Boga, v to, da si kristjan. Prvo srednjeveško ime za Kostanjevico na Krki, ki pomeni zaupanje in pogum dežele.

POVEZANE KNJIGE