Vrnitev v Las Hurdes

Vrnitev v Las Hurdes - Franco Juri | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Franco Juri
DIMENZIJA
3,14 MB
IME DATOTEKE
Vrnitev v Las Hurdes.pdf
ISBN
7498890144233

OPIS

Caminomorisco; Casares de las Hurdes; Casar de Palomero; Ladrillar; Nuñomoral Pri ljubljanski založbi Sanje je izšel prevod avtobiografske knjige Franca Jurija Vrnitev v Las Hurdes (v italijanščini Ritorno a Las Hurdes). V slovenščino je delo prevedel Gašper Malej.

Njegove študije in dela so prestopili španske meje. Leta 2008 je pri rimski založbi Infinito edizioni izdal knjigo Ritorno a Las Hurdes (Vrnitev v Las Hurdes), napisano v materinščini. Gre hkrati (in le delno) za roman, esej in spominsko pripoved o generaciji, ki lahko verjame le v večkulturno Evropo kot tudi v druge utopije. Lahko smo si ogledali duhovito in pronicljivo pregledno razstavo njegovih karikatur, prav tako pa je sem z njim ob izidu knjige VRNITEV V LAS HURDES pripravila zanimiv in prijeten pogovor. Roman o izjemnih ljudeh, ki v sebi skrivajo bogastvo filozofije.

POVEZANE KNJIGE