V petek so sporočili, da bo v nedeljo konec sveta

V petek so sporočili, da bo v nedeljo konec sveta - Nejc Gazvoda | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nejc Gazvoda
DIMENZIJA
12,90 MB
IME DATOTEKE
V petek so sporočili, da bo v nedeljo konec sveta.pdf
ISBN
1080187524538

OPIS

Tretji roman mladega pisatelja generacije osemdesetih let se tudi tokrat ne more upreti mikavnim čarom fantastičnega, grotesknega in skrivnostnega. Stična točka na videz nepovezanih fragmentov, drobnih tokov zavesti, ki jih pripoveduje več prvoosebnih pripovedovalcev in se postopoma sestavljajo v napeto zgodbo, je ulica nenavadnega imena, Ulica Ivana Modrasa, v kateri živijo Gazvodovi junaki. Ponovno se srečamo s pestro paleto posebnežev, od običajnih predstavnikov zablojene generacije do shizofrenikov, morilcev in pijancev ter celo človeka, ki se zaljubi v pajkovko in ji zato žrtvuje svojo nesojeno partnerko. Poleg ulice se skozi roman namreč počasi spleta gosta mreža grozečih pajkov, ki kot lajtmotiv romana najverjetneje utelešajo freudovski koncept »grozljivega« (das Unheimliche). S premišljenimi rezi in skrbno sestavljenimi pripovednimi enotami avtor popelje bralca na potovanje, ki ga ne bo mogoče tako zlahka pozabiti.

ki jih pripoveduje več prvoosebnih pripovedovalcev in se postopoma sestavljajo v napeto zgodbo, je ulica nenavadnega imena, Ulica Ivana Modrasa, v kateri živijo Gazvodovi junaki. ... Nejc Gazvoda : V petek so sporočili, da bo v nedeljo konec sveta ...

In vsi se znajdejo na zabavi ob koncu sveta. Brezskrbni, seveda, kajti če ni ... Vedno je tako.

POVEZANE KNJIGE