Življenje alpinista

Življenje alpinista - Pavle Kozjek, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Pavle Kozjek, ... [et al.]
Življenje alpinista.pdf

avgusta lani smrtno ponesrečil med plezanjem na 7273 metrov visoki Mustagh Tower v pakistanskem Karakorumu, je šlo za poskus še enega velikih vzponov. Pavle je od začetka 80-ih let o svojih vzponih redno pisal za domače in tuje časopise in revije.

Pred leti si je obljubil, da ga zlovešča gora ne bo več videla ... Plaz je najprej odnesel dva človeka, med reševalno akcijo pa sta alpinista, ki sta bila v zgornjih pobočjih Storžiča, sprožila še en snežni plaz - eden je preživel s težjimi poškodbami, drugi je umrl. Reševalna ekipa je bila po radijski zvezi obveščena o ponovnem plazu in zbežala pred njim, med begom pa sta se dva reševalca ... Pri sestopu v gorah nad Jezerskim je včeraj popoldne življenje izgubil 43-letni vrhunski alpinist Grega Lačen, ki izhaja iz Črne na Koroškem in je bil član vrste izjemnih slovenskih alpinističnih odprav, na spletnih straneh poroča Večer.