Šepetalci

Šepetalci - Orlando Figes | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Orlando Figes
DIMENZIJA
4,54 MB
IME DATOTEKE
Šepetalci.pdf
ISBN
3961772930000

OPIS

Ruščina pozna dva izraza za šepetajočega:šepčuščij, tisti, ki šepeta iz strahu, da mu prisluškujejo,inšeptun, ovaduh, tisti, ki ljudem za hrbtom prišepetava oblastem.Besedi izvirata iz obdobja stalinističnega terorja, ko so rusko družbo sestavljali šepetalci te ali one vrste.Orlando Figes v svoji najnovejši knjigi razkriva zasebno življenje milijonov Rusov pod Stalinovo tiranijo, v družbi, v kateri so vsi šepetali – bodisi da so hoteli zaščititi svoje bližnje, bodisi da so ovajali sodržavljane. Delo se opira na obsežno raziskavo ustne zgodovine, ki je zajela stotine družin iz nekdanje Sovjetske zveze, ter na množico listin, fotografij in predmetov iz družinskih arhivov. Vodi nas skozi moralni blodnjak, v katerem je človeka lahko pogubila ena sama neprevidna beseda, ko je režim postavil izven zakona celotne družbene sloje in narode, ko so ljudje plačevali strahotno ceno za gospodarsko in politično veličino Stalinovega imperija. Vendar so tudi v tistih težkih časih mnogi ohranili človečnost in pogum, da so kljubovali neusmiljenemu pritisku totalitarne države.V tem pretresljivem in mogočnem delu neme Stalinove žrtve prvič pripovedujejo svoje življenjske zgodbe.

Med njimi so tudi šepetalci. To nenavadno službo v SNG Nova Gorica opravlja Arjana Rogelja, ki se je srečala z Ivano Zajc. Poleti, ko se gledališka sezona zaključi, ima kolektivni dopust.

23. september 2014 18.22. Houstonski veterinarji: Šepetalci pujsom The Vet Life: The Pig Whisperers Oglejte si na TViN Nanizanka / Dokumentarni , 4 .

POVEZANE KNJIGE